Fløterand med tindved og mandler
Fløterand er en panna cotta-lignende dessert med mye smak og perfekt konsistens. Toppet med syrlig tindved og knasende mandler blir denne fløtepuddingen perfekt til dessert.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
Fløterand
- 1 l TINE® Kremfløte
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 150 g sukker
- 1 stykk vaniljestang, (frøene)
- 12 stykk gelatinplate
Tindved gele
- 200 g tindved
- 1 dl vann
- 100 g sukker
- 2 stykk gelatinplate
Garnityr
- 50 g mandler uten skall
- 1 ss hakket melisseblad, eller annen passende urt
Slik gjør du
1
Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.
2
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
3
Sil så fløteblanding før du visper inn gelatin. Avkjøles litt før den helles i passende serveringsformer. Settes på kjøl til puddingen har «satt seg». Ca. 4 timer.
Gele
1
Kok opp tindved, sukker og vann. La det stå å trekke i 30 minutter på lav varme.
TipsFår du ikke tak i tindved kan du lage gele av bringebær istedenfor.
2
Kjør blandingen opp i en blender, for så å sile den fri for kjerner.
3
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Visp så gelatinen inn i tindvedblandingen. Hell dette forsiktig ovenpå fløteranden og sett kaldt slik at geléen stivner.
4
Topp med mandler og urter. Serveres iskald.