Skip to main content

Fløterand med tindved og mandler

Enkel
45min

Fløterand er en panna cotta-lignende dessert med mye smak og perfekt konsistens. Toppet med syrlig tindved og knasende mandler blir denne fløtepuddingen perfekt til dessert.

3.9
(22)
Next ImageFløterand med tindved og mandler

Ingredienser

Antall porsjoner

Fløterand

150 g
sukker
1 stk
vaniljestang (frøene)
12 stk
gelatinplate

Tindved gele

200 g
tindved
1 dl
vann
100 g
sukker
2 stk
gelatinplate

Garnityr

50 g
mandler uten skall
1 ss
hakket melisseblad eller annen passende urt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.

  2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.

  3. Sil så fløteblanding før du visper inn gelatin. Avkjøles litt før den helles i passende serveringsformer. Settes på kjøl til puddingen har «satt seg». Ca. 4 timer.

Gele

  1. Kok opp tindved, sukker og vann. La det stå å trekke i 30 minutter på lav varme.

    Tips

    Får du ikke tak i tindved kan du lage gele av bringebær istedenfor.

  2. Kjør blandingen opp i en blender, for så å sile den fri for kjerner.

  3. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Visp så gelatinen inn i tindvedblandingen. Hell dette forsiktig ovenpå fløteranden og sett kaldt slik at geléen stivner.

  4. Topp med mandler og urter. Serveres iskald.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter