Smørstekte plommer med sitronkrem
En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Sitronkrem
- 120 g sitronsaft, (ca. 1,2 dl)
- 3 stykk egg
- 4 stykk eggeplomme
- 120 g sukker
- 240 g kaldt TINE® Meierismør, i terninger
Plommer
- 12 stykk plomme
- 2 ss sukker
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk kanelstang
Slik gjør du
1
Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.
2
Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.
3
Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.
4
Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.