Skip to main content

Smørstekte plommer med sitronkrem

Enkel
30min

En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.

3.5
(24)
Next ImageSmørstekte plommer med sitronkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Sitronkrem

120 g
sitronsaft (ca. 1,2 dl)
3 stk
egg
4 stk
eggeplomme
120 g
sukker
240 g
kaldt TINE® Meierismør i terninger

Plommer

12 stk
plomme
2 ss
sukker
1 stk
kanelstang

Fremgangsmåte

  1. Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.

  2. Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.

  3. Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.

  4. Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter