Fløterand med tindved og mandler

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fløterand er en panna cotta-lignende dessert med mye smak og perfekt konsistens. Toppet med syrlig tindved og knasende mandler blir denne fløtepuddingen perfekt til dessert.

Antall porsjoner

Ingredienser

Fløterand

1 lTINE Kremfløte
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 gsukker
1 stkvaniljestang (frøene)
4 stkgelatinplater

Tindved gele

200 gtindved
1 dlvann
100 gsukker
2 stkgelatinplater

Garnityr

50 gmandler uten skall
1 sshakket melisseblad eller annen passende urt

Slik gjør du det

  • Fløterand

    1. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.
    2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
    3. Sil så fløteblanding før du visper inn gelatin. Avkjøles litt før den helles i passende serveringsformer. Settes på kjøl til puddingen har «satt seg». Ca. 4 timer.
  • Gele

    1. Kok opp tindved, sukker og vann. La det stå å trekke i 30 minutter på lav varme.

      Tips:

      Får du ikke tak i tindved kan du lage gele av bringebær istedenfor.

    2. Kjør blandingen opp i en blender, for så å sile den fri for kjerner.
    3. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Visp så gelatinen inn i tindvedblandingen. Hell dette forsiktig ovenpå fløteranden og sett kaldt slik at geléen stivner.
    4. Topp med mandler og urter. Serveres iskald.

Kommentarer

  Legg til kommentar