Fløterand med tindved og mandler

Fløterand med tindved og mandler

6
21
Enkel45 min
Fløterand er en panna cotta-lignende dessert med mye smak og perfekt konsistens. Toppet med syrlig tindved og knasende mandler blir denne fløtepuddingen perfekt til dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fløterand

Tindved gele

  • 200 g
    tindved
  • 1 dl
    vann
  • 100 g
    sukker
  • 2 stk
    gelatinplater

Garnityr

  • 50 g
    mandler uten skall
  • 1 ss
    hakket melisseblad eller annen passende urt

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.

  2. 2

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.

  3. 3

    Sil så fløteblanding før du visper inn gelatin. Avkjøles litt før den helles i passende serveringsformer. Settes på kjøl til puddingen har «satt seg». Ca. 4 timer.

Gele

  1. 4

    Kok opp tindved, sukker og vann. La det stå å trekke i 30 minutter på lav varme.

    Tips

    Får du ikke tak i tindved kan du lage gele av bringebær istedenfor.

  2. 5

    Kjør blandingen opp i en blender, for så å sile den fri for kjerner.

  3. 6

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Visp så gelatinen inn i tindvedblandingen. Hell dette forsiktig ovenpå fløteranden og sett kaldt slik at geléen stivner.

  4. 7

    Topp med mandler og urter. Serveres iskald.

Del denne oppskriften: