Fløterand med tindved og mandler

Fløterand med tindved og mandler

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Fløterand er en panna cotta-lignende dessert med mye smak og perfekt konsistens. Toppet med syrlig tindved og knasende mandler blir denne fløtepuddingen perfekt til dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fløterand

1 l TINE Kremfløte
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g sukker
1 stk vaniljestang (frøene)
4 stk gelatinplater

Tindved gele

200 g tindved
1 dl vann
100 g sukker
2 stk gelatinplater

Garnityr

50 g mandler uten skall
1 ss hakket melisseblad eller annen passende urt

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.
    2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
    3. Sil så fløteblanding før du visper inn gelatin. Avkjøles litt før den helles i passende serveringsformer. Settes på kjøl til puddingen har «satt seg». Ca. 4 timer.
  1. Gele

    1. Kok opp tindved, sukker og vann. La det stå å trekke i 30 minutter på lav varme.
      Tips!

      Får du ikke tak i tindved kan du lage gele av bringebær istedenfor.

    2. Kjør blandingen opp i en blender, for så å sile den fri for kjerner.
    3. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Visp så gelatinen inn i tindvedblandingen. Hell dette forsiktig ovenpå fløteranden og sett kaldt slik at geléen stivner.
    4. Topp med mandler og urter. Serveres iskald.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Åsne

    4 måneder siden
    Hei! Veldig fin oppskrift! Jeg bare lurer på om det stemmer at man skal ha 1l fløte?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei, Åsne! Det stemmer at du trenger 1l Kremfløte i denne oppskriften :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat