Fløterand med tindved og mandler
Enkel•45 min min
Fløterand er en panna cotta-lignende dessert med mye smak og perfekt konsistens. Toppet med syrlig tindved og knasende mandler blir denne fløtepuddingen perfekt til dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fløterand
-
1 l
-
2 dl
-
150 gsukker
-
1 stkvaniljestang (frøene)
-
12 stkgelatinplater
Tindved gele
-
200 gtindved
-
1 dlvann
-
100 gsukker
-
2 stkgelatinplater
Garnityr
-
50 gmandler uten skall
-
1 sshakket melisseblad eller annen passende urt
Slik gjør du det
-
1
Kok opp fløte, melk, sukker og vanilje.
-
2
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
-
3
Sil så fløteblanding før du visper inn gelatin. Avkjøles litt før den helles i passende serveringsformer. Settes på kjøl til puddingen har «satt seg». Ca. 4 timer.
Gele
-
4
Kok opp tindved, sukker og vann. La det stå å trekke i 30 minutter på lav varme.
Tips
Får du ikke tak i tindved kan du lage gele av bringebær istedenfor.
-
5
Kjør blandingen opp i en blender, for så å sile den fri for kjerner.
-
6
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Visp så gelatinen inn i tindvedblandingen. Hell dette forsiktig ovenpå fløteranden og sett kaldt slik at geléen stivner.
-
7
Topp med mandler og urter. Serveres iskald.