Crème brûlée

Crème brûlée

44
  • Enkel
  • 60 min
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?

Ingredienser

Crème brûlée

2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl TINE Kremfløte
5 ss sukker
1 stk vaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker
4 stk eggeplommer

Til gratinering

6 ts sukker

Forslag til servering

1 dl TINE Kremfløte , pisket
10 stk bringebær

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.
    2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.
    3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
    4. Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.
    5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.
      Tips

      Pass på – det går raskere enn du tror! 

  1. Forslag til servering

    1. Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.
Tips

Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.

Kommentarer

  • Kevin

    6 måneder siden
    CRÈME BRÛLÉEN ble kokt ved 150 grader. Dette er altfor høy temperatur. Egg skal ikke over 100 grader.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Kevin!

      I en industriovn kan dette bli for varmt for en Brulee. Men i en vanlig komfyr som man har i hjemmet så skal dette være en grei temeperatur å steke den i. Den må da stå i vannbad i oven. Stekes den for lenge, vil den derimot koke. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat