Crème brûlée

Crème brûlée

Kommentarer 31
  • Enkel
  • 60 min
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?

Antall porsjoner

Ingredienser

Crème brûlée

2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl TINE Kremfløte
5 ss sukker
1 stk vaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker
4 stk eggeplommer

Til gratinering

6 ts sukker

Forslag til servering

1 dl TINE Kremfløte , pisket
10 stk bringebær

Slik gjør du det

    1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.
    2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.
    3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
    4. Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.
    5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.
      Tips!

      Pass på – det går raskere enn du tror! 

  1. Forslag til servering

    1. Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.
Tips!

Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • E

    1 år siden
    Nydelig dessert!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Vi er enige med deg, Elene :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Endre Gorm Hansen

    1 år siden
    Det var en som kommenterte at oppskriften måtte dobles. Svaret fra Tine var fjollete ;"dobbelt så mye god mat" Mitt råd er ; DOBLE OPPSKRIFTEN! TIL Tine; gjør om oppskriften. Mengden er feil angitt.

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Endre Gorm, Flott at du følger med og takk for at du sier ifra. Det er en feil som du skriver da oppskriften le endret for en stund tilbake med ble ikke justert. Vi har nå gått igjennom oppskriften på nytt og gjort endringene slik at alt skal stemme:) Vi beklager ulempene dette har medført! God matlaging videre.

      Kommenter  (4)


  • Vera

    2 år siden
    Meget god creme brulee, men lurt å doble oppskriften. Og i Tine kremfløte der det står 7,5 er det kun 7 dl.??

    Kommenter  (7)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Vera, Så bra den falt i smak, dobbel oppskrift = dobbelt så mye god mat :) Litt usikker på hva du mener med kremfløten, mener du det var for lite i kartongen?

      Kommenter  (20)


  • Henning Jakobsen

    3 år siden
    Jeg vil nå mene at det er TERROR mot Crème Brûlée å servere bringebær til denne klassikeren...!!

    Kommenter  (11)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Henning, Litt usikker på hvorfor du mener det, men den litt syrlige bringebæren komplimenterer Crème Brulè svært godt.

      Kommenter  (22)

    • Per Arne Ballerom

      11 måneder siden
      Du e terror

      Kommenter  (0)


  • Tonje

    3 år siden
    Hei! Har du gode råd på hvordan man kan brenne sukker uten gassbrenner? :)

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tonje, Som det står skrevet under punkt fem i oppskriften, så setter du stekeovnen din på kun overvarme og flytter Creme Brulee-formene høyt opp i ovnen, etter du har hatt sukker på. Da vil sukkeret karamellisere seg. Det er veldig viktig at du følger med formene i denne prosessen, da sukkeret fort kan brenne seg. Lykke til :)

      Kommenter  (8)


  • Hege

    3 år siden
    Funker dårlig

    Kommenter  (5)


  • Shazil

    3 år siden
    Kan man putte røra i vanlig ildfast form

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Shazil, Du kan bruke porsjonsformer eller en stor form, det bestemmer du selv. Men det er viktig at formene tåler varmebehandling. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • maren

    3 år siden
    God smak på desserten men stemmer porsjonsangivelsene? Fulgte oppskriften i går til punkt og prikke og det ble ca 1/2 dl creme brulee per person. Det syns jeg ble veldig lite og litt stusslig å servere så jeg måtte kompensere med ekstra krem og frukt. Neste gang beregner jeg 1 eggeplomme per person.

    Kommenter  (27)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maren, Personlig så elsker jeg dessert så jeg ville nok også doblet oppskriften dersom jeg skulle lage den, MEN porsjonsangivelsen er riktig, da Crème Brûlée er en ganske mektig dessert :)

      Kommenter  (0)


  • Lise

    3 år siden
    Hei! Hvordan oppbevares de hvis man lager de dagen før servering? :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lise, Du kan lage Créme brûlée dag i forveien og oppbevare den i kjøleskapet. Jeg vil anbefale deg å ikke karamelisere sukkeret før rett servering, da det er best når sukkeret er sprøtt og godt, så vent gjerne med å gjøre dette. Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Anneli Eie

    4 år siden
    Går det an å lage store porsjon;som karamellpudding? I brødform eller stor ildfast form? Hvor lenge i ovnen må den stå?

    Kommenter  (48)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Anneli, Det er ingen problem å lage denne i en større form. Dersom du ønsker å gjøre dette, bør du doble steketiden og senke temperaturen i ovnen til 125 grader. Lykke til :)

      Kommenter  (15)


Det er mye kjærlighet i god mat