Crème brûlée
Enkel•60 min min
Crème brûlée er den perfekte dessert og med denne oppskriften kan du imponere stort. Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. Visste du at du ikke er avhengig av en crème brûlée-brenner for å lage den karamelliserte toppen?
Ingredienser
Antall porsjoner
Crème brûlée
-
2 dl
-
2 dl
-
5 sssukker
-
1 stkvaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker
-
4 stkeggeplommer
Til gratinering
-
6 tssukker
Forslag til servering
-
1 dlTINE® Kremfløte , pisket
-
10 stkbringebær
Slik gjør du det
-
1
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.
-
2
Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.
-
3
Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
-
4
Stek i ovnen på nederste rille på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.
-
5
Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.
Tips
Pass på – det går raskere enn du tror!
Forslag til servering
-
6
Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.