Skip to main content

Brødpudding med krem

Enkel
1t 45min

Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.

3.0
(9)
Next ImageBrødpudding med krem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
eple
6 stk
tykke loffskive
1 dl
rosiner
1 stk
vaniljestang
4 stk
egg
1 dl
sukker

TOPPING

1 dl
hakkede nøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.

  2. Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.

    Tips

    Legg rosiner i rom eller konjakk noen dager i forkant, så får du en ekstra piff på brødpuddingen.

  3. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.

  4. La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.

  5. Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.

  6. Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Alt av brød, bakst og kakerester kan brukes, fra kneip til vafler, bare kutt det i biter og legg det i bløtt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter