Brødpudding med krem
Enkel•105 min40 min
Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
3 stkepler
-
6 stktykke loffskiver
-
1 dlrosiner
-
1 stkvaniljestang
-
2 dl
-
3 dl
-
4 stkegg
-
1 dlsukker
TOPPING
-
2 dl
-
1 dlhakkede nøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.
-
2
Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.
Tips
Legg rosiner i rom eller konjakk noen dager i forkant, så får du en ekstra piff på brødpuddingen.
-
3
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.
-
4
La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.
-
5
Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.
-
6
Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.