tablecloth-basil
Brødpudding med krem
(4)

Brødpudding med krem

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ssTINE Meierismør
3 stkepler
6 stktykke loffskiver
1 dlrosiner
1 stkvaniljestang
2 dlTinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
3 dlTINE Økologisk Kremfløte
4 stkegg
1 dlsukker

TOPPING

2 dlTINE Økologisk Kremfløte
1 dlhakkede nøtter
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.
    2. Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.
      blue heart
      Tips!

      Legg rosiner i rom eller konjakk noen dager i forkant, så får du en ekstra piff på brødpuddingen.

    3. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.
    4. La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.
    5. Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.
    6. Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.
blue heart
Tips!

Alt av brød, bakst og kakerester kan brukes, fra kneip til vafler, bare kutt det i biter og legg det i bløtt.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff