Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Ras malai

Enkel
40min

Ras malai, også kalt Rosh malai, er en dessert som er mye brukt i Pakistan, India og Bangladesh. Desserten består av osteboller i en aromatisk melkesaus. Smaken kan beskrives som en fyldig ostekake uten bunn.

3.7
(27)
Ras malai

porsjoner

6

1.5 dl
sukker
¼ ts
kardemomme (en klype)
¼ ts
kewra-vann, eller rosevann
3 ss
grovhakkede pistasjnøtter

Osteboller

0.5 dl
sitronsaft
8 ss
hvetemel
1 ts
bakepulver
¼ ts
kardemomme (en klype)
1 stk
egg

Slik gjør du

  1. Tips

    Du kan bruke Cottage Cheese eller ricotta (hvilken som helst ferskost egentlig) i stedet for yoghurt, og spare noen timers arbeid.

  2. Tips

    Kewra-vann er laget av blomsten fra en plante. Det en sart smak og kan gjerne byttes ut med rosevann eller appelsinblomstvann. Fås kjøpt på asiatenmat.no

Tips

Kewra- eller rosevann gir en eksotisk smak på denne retten. Du kan gjerne droppe det om det ikke er tilgjengelig og smaksette med litt vanilje eller lime.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter