Ras malai

Ras malai

Kommentarer 1
 • Enkel
 • 40 min
Oppskrift på typisk pakistansk dessert av osteboller i en aromatisk melkesaus. Smaken kan beskrives som en fyldig ostekake uten bunn.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dl sukker
¼ ts kardemomme (en klype)
¼ ts kewra-vann , eller rosevann
3 ss grovhakkede pistasjenøtter

Osteboller

5 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl sitronsaft
8 ss hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts kardemomme (en klype)
1 stk egg

Slik gjør du det

  1. Rør sitronsaft inn i yoghurt og hell i et dørslag med et tynt kjøkkenhåndkle eller muslin og la renne av seg til tykk, omtrent 5 timer.
   Tips!

   Du kan bruke Cottage Cheese eller ricotta (hvilken som helst ferskost egentlig) i stedet for yoghurt, og spare noen timers arbeid.

  2. Bland avrent yoghurt med hvetemel, bakepulver og kardemomme. Visp sammen egg og rør inn litt og litt, til du har en jevn deig. Den skal være litt klissete, men henge godt sammen.
  3. Kok opp melk med sukker og kardemomme i en gryte på medium varme.
  4. Form flate boller av deigen og legg dem i den varme melken. Sett på lokk og la bollene koke til de eser ut, ca. 20 minutter.
  5. Rør inn kewra-vann (eller rosevann, om du ikke finner kewra-vann). Avkjøl til romtemperert og sett i kjøleskap før servering.
   Tips!

   Kewra-vann er laget av blomsten fra en plante. Det en sart smak og kan gjerne byttes ut med rosevann eller appelsinblomstvann. Fås kjøpt på asiatenmat.no

  6. Server desserten i små boller, med grovhakkede pistasjnøtter.
Tips!

Kewra- eller rosevann gir en eksotisk smak på denne retten. Du kan gjerne droppe det om det ikke er tilgjengelig og smaksette med litt vanilje eller lime.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

 • Lill90

  19 timer siden
  Denne desserten er fra Bengal regionen i India, selv om den er utbredt i flere andre land nå, også Pakistan, så er det ikke en pakistansk, men indisk dessert. Fint om dere kan gjøre litt research og skrive riktig informasjon.

  Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat