Ras malai
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 l
-
1 ½ dlsukker
-
¼ tskardemomme (en klype)
-
¼ tskewra-vann , eller rosevann
-
3 ssgrovhakkede pistasjenøtter
Osteboller
-
5 dl
-
½ dlsitronsaft
-
8 sshvetemel
-
1 tsbakepulver
-
¼ tskardemomme (en klype)
-
1 stkegg
Slik gjør du det
-
1
Rør sitronsaft inn i yoghurt og hell i et dørslag med et tynt kjøkkenhåndkle eller muslin og la renne av seg til tykk, omtrent 5 timer.
Tips
Du kan bruke Cottage Cheese eller ricotta (hvilken som helst ferskost egentlig) i stedet for yoghurt, og spare noen timers arbeid.
-
2
Bland avrent yoghurt med hvetemel, bakepulver og kardemomme. Visp sammen egg og rør inn litt og litt, til du har en jevn deig. Den skal være litt klissete, men henge godt sammen.
-
3
Kok opp melk med sukker og kardemomme i en gryte på medium varme.
-
4
Form flate boller av deigen og legg dem i den varme melken. Sett på lokk og la bollene koke til de eser ut, ca. 20 minutter.
-
5
Rør inn kewra-vann (eller rosevann, om du ikke finner kewra-vann). Avkjøl til romtemperert og sett i kjøleskap før servering.
Tips
Kewra-vann er laget av blomsten fra en plante. Det en sart smak og kan gjerne byttes ut med rosevann eller appelsinblomstvann. Fås kjøpt på asiatenmat.no
-
6
Server desserten i små boller, med grovhakkede pistasjnøtter.