Ras malai

Ras malai

4
 • Enkel
 • 40 min
Ras malai, også kalt Rosh malai, er en dessert som er mye brukt i Pakistan, India og Bangladesh. Desserten består av osteboller i en aromatisk melkesaus. Smaken kan beskrives som en fyldig ostekake uten bunn.

Ingredienser

1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dl sukker
¼ ts kardemomme (en klype)
¼ ts kewra-vann , eller rosevann
3 ss grovhakkede pistasjenøtter

Osteboller

5 dl TINE Yoghurt Naturell
½ dl sitronsaft
8 ss hvetemel
1 ts bakepulver
¼ ts kardemomme (en klype)
1 stk egg

Slik gjør du det

  1. Rør sitronsaft inn i yoghurt og hell i et dørslag med et tynt kjøkkenhåndkle eller muslin og la renne av seg til tykk, omtrent 5 timer.
   Tips!

   Du kan bruke Cottage Cheese eller ricotta (hvilken som helst ferskost egentlig) i stedet for yoghurt, og spare noen timers arbeid.

  2. Bland avrent yoghurt med hvetemel, bakepulver og kardemomme. Visp sammen egg og rør inn litt og litt, til du har en jevn deig. Den skal være litt klissete, men henge godt sammen.
  3. Kok opp melk med sukker og kardemomme i en gryte på medium varme.
  4. Form flate boller av deigen og legg dem i den varme melken. Sett på lokk og la bollene koke til de eser ut, ca. 20 minutter.
  5. Rør inn kewra-vann (eller rosevann, om du ikke finner kewra-vann). Avkjøl til romtemperert og sett i kjøleskap før servering.
   Tips!

   Kewra-vann er laget av blomsten fra en plante. Det en sart smak og kan gjerne byttes ut med rosevann eller appelsinblomstvann. Fås kjøpt på asiatenmat.no

  6. Server desserten i små boller, med grovhakkede pistasjnøtter.
Tips!
Kewra- eller rosevann gir en eksotisk smak på denne retten. Du kan gjerne droppe det om det ikke er tilgjengelig og smaksette med litt vanilje eller lime.

Kommentarer

 • Ann Helen

  9 måneder siden
  Hei! Jeg er heeelt nybegynner på indisk mat, men skal likevel arrangere en indisk fest aften ?? Har dere erfaring med glutenfri ras malai? Vet av lang erfaring at det vanligvis ikke er bare bare å bytte ut med "vanlig" glutenfritt mel

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   8 måneder siden
   Hei Ann Helen,

   Vi har dessverre ingen erfaring med å gjøre disse glutenfrie. Men som det er når man skal gjøre om noe til gluten fritt er det mye prøving og en del feiling. Siden det er kun 8 ss mel i denne oppskriften ville jeg ha tatt 4 ss av 2 forskjellige glutenfrie meltyper og sett om det ble ett bra resultat. Lykke til :)

    (0)


 • Lill90

  10 måneder siden
  Denne desserten er fra Bengal regionen i India, selv om den er utbredt i flere andre land nå, også Pakistan, så er det ikke en pakistansk, men indisk dessert. Fint om dere kan gjøre litt research og skrive riktig informasjon.

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   10 måneder siden
   Hei Lill,

   Takk for at du gjorde oss oppmerksom på dette. Dette skal vi undersøke nærmere og eventuelt endre på :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat