Sorbet med lettrømme
Enkel•15 min min
Hjemmelaget sorbet er alltid populært. Hva med å prøve en ny og spennende variant med lettrømme?
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 plategelatin
-
4 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
2 dlsukker
-
30 gglukose
-
1 ⅗ dl
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatinplate i kaldt vann.
-
2
Kok opp melk med sukker og glukose. Tilsett bløtlagt gelatin og avkjøl .
Tips
Glukose får man kjøpt på apoteket, og i velassosierte butikker.
-
3
Bland i lettrømme. Kjør i ismaksin til konsistensen er fin.
Tips
Isen kan også lages uten ismaskin. Ha isblandingen i en form og sett i fryseren. Rør i blandingen hvert kvarter den første timen. La isen deretter stå i fryseren i minimum 4 timer før servering.