Sorbet med lettrømme

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget sorbet er alltid populært. Hva med å prøve en ny og spennende variant med lettrømme?

Antall porsjoner

Ingredienser

1 plategelatin
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 dlsukker
30 gglukose
1 ⅗ dlTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatinplate i kaldt vann.
    2. Kok opp melk med sukker og glukose. Tilsett bløtlagt gelatin og avkjøl .

      Tips:

      Glukose får man kjøpt på apoteket, og i velassosierte butikker.

    3. Bland i lettrømme. Kjør i ismaksin til konsistensen er fin.

      Tips:

      Isen kan også lages uten ismaskin. Ha isblandingen i en form og sett i fryseren. Rør i blandingen hvert kvarter den første timen. La isen deretter stå i fryseren i minimum 4 timer før servering. 

Tips:

Server gjerne med smuler av kjeks og friske bringebær.

Kommentarer

  Legg til kommentar