Semifreddo med hvit sjokolade

Semifreddo med hvit sjokolade

0
31
Enkel30 min
Semifreddo lager du enkelt uten ismaskin. Dette er en oppskrift på hjemmelagd iskremen med smak av både vanilje og hvit sjokolade. Husk at iskaken må ligge i fryseren i 5 timer før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

  • 4 dl
    friske bær

Slik gjør du det

  1. 1

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Pisk sammen eggeplommer, melis og vaniljesaus i en glass- eller metallbolle som tåler varme.

  2. 2

    Sett bollen over vannbad (en kjele med litt vann som småkoker). Tilsett hakket hvit sjokolade og rør til smeltet. Klem vannet ut av gelatinen og tilsett. Rør til en glatt røre og ta av varmen. Avkjøl til lunken.

  3. 3

    Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk med fløte til stiv krem og vend forsiktig inn i eggeblandingen.

  4. 4

    Kle en brødform med plastfolie og hell røren i. Frys i minimum 5 timer. Server med friske bær.

    Tips

    Har du ikke vaniljestang kan du blande inn litt vaniljesukker i melisen.

Tips

Du kan også fryse semifreddo i porsjonsformer eller i isformer slik at alle kan få hver sin porsjon.

Del denne oppskriften: