Semifreddo-is med frukt

Semifreddo-is med frukt

0
9
Enkel20 min
Hva er vel bedre enn hjemmelagd iskrem? Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage is på. Husk at isen må stå 6 timer i fryseren før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    egg
  • 2 stk
    eggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
  • 2 ½ dl
    sukker
  • ½ stk
    vaniljestang
  • 5 dl
  • 2 dl
    aprikos- og/eller ferskensyltetøy
  • 2 dl
    mango i biter

Slik gjør du det

  1. 1

    Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.

  2. 2

    Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle som tåler varme. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og ha i bollen.

  3. 3

    Sett bollen over et vannbad (en kjele med kokende vann). Bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen, i ca. 10 minutter eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.

  4. 4

    Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet. Ha syltetøy i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en jevn fruktsaus.

  5. 5

    Hell isblandingen i formen og bland fruktsaus forsiktig inn. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres. Server med fryste mangobiter på toppen.

Tips

Bland inn det syltetøyet du selv liker, eller sjokoladebiter. Prøv deg fram og lag din egen favoritt.

Del denne oppskriften: