Semifreddo-is med frukt

Semifreddo-is med frukt

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Hva er vel bedre enn hjemmelagd iskrem? Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage is på. Husk at isen må stå 6 timer i fryseren før servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk egg
2 stk eggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
2 ½ dl sukker
½ stk vaniljestang
5 dl TINE Kremfløte
2 dl aprikos- og/eller ferskensyltetøy
2 dl mangoer i biter

Slik gjør du det

    1. Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.
    2. Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle som tåler varme. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og ha i bollen.
    3. Sett bollen over et vannbad (en kjele med kokende vann). Bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen, i ca. 10 minutter eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.
    4. Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet. Ha syltetøy i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en jevn fruktsaus.
    5. Hell isblandingen i formen og bland fruktsaus forsiktig inn. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres. Server med fryste mangobiter på toppen.
Tips!

Bland inn det syltetøyet du selv liker, eller sjokoladebiter. Prøv deg fram og lag din egen favoritt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat