
Semifreddo-is med frukt
Enkel•20 min min
Hva er vel bedre enn hjemmelagd iskrem? Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage is på. Husk at isen må stå 6 timer i fryseren før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkegg
-
2 stkeggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
-
2 ½ dlsukker
-
½ stkvaniljestang
-
5 dl
-
2 dlaprikos- og/eller ferskensyltetøy
-
2 dlmango i biter
Slik gjør du det
-
1
Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.
-
2
Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle som tåler varme. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og ha i bollen.
-
3
Sett bollen over et vannbad (en kjele med kokende vann). Bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen, i ca. 10 minutter eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.
-
4
Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet. Ha syltetøy i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en jevn fruktsaus.
-
5
Hell isblandingen i formen og bland fruktsaus forsiktig inn. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres. Server med fryste mangobiter på toppen.