Semifreddo cassata

Semifreddo cassata

Kommentarer 0
  • Middels
  • 60 min
Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Form som rommer ca. 1,5 liter

Semifreddo

150 g kandisert fruktblanding (sukat, apsikat, coctailbær o.l.)
100 g mørk sjokolade
100 g pistasjenøtter
4 stk eggeplommer
4 ss sukker
1 stk vaniljestang (frøene av)
3 dl TINE Kremfløte
4 stk eggehviter

Pynt

4 stk coctailbær

Slik gjør du det

    1. Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.
    2. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.
    3. Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.
    4. Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.
  1. Pynt

    1. La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.
Tips!

Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat