Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Semifreddo cassata

Middels
1t

Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

4.2
(13)
Next ImageSemifreddo cassata

Ingredienser

Antall porsjoner

Semifreddo

150 g
kandisert fruktblanding (sukat, apsikat, coctailbær o.l.)
100 g
mørk sjokolade
100 g
pistasjnøtter
4 stk
eggeplomme
4 ss
sukker
1 stk
vaniljestang (frøene av)
4 stk
eggehvite

Pynt

4 stk
coctailbær

Fremgangsmåte

  1. Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.

  2. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.

  3. Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.

  4. Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.

Pynt

  1. La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter