
Semifreddo cassata
Middels•60 min min
Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.
Ingredienser
Antall porsjoner
Semifreddo
-
150 gkandisert fruktblanding (sukat, apsikat, coctailbær o.l.)
-
100 gmørk sjokolade
-
100 gpistasjenøtter
-
4 stkeggeplommer
-
4 sssukker
-
1 stkvaniljestang (frøene av)
-
3 dl
-
4 stkeggehviter
Pynt
-
4 stkcoctailbær
Slik gjør du det
-
1
Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.
-
2
Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.
-
3
Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.
-
4
Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.
Pynt
-
5
La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.