tablecloth-basil
Semifreddo cassata
(11)

Semifreddo cassata

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Form som rommer ca. 1,5 liter

Semifreddo

150 gkandisert fruktblanding (sukat, apsikat, coctailbær o.l.)
100 gmørk sjokolade
100 gpistasjenøtter
4 stkeggeplommer
4 sssukker
1 stkvaniljestang (frøene av)
3 dlTINE Kremfløte
4 stkeggehviter

Pynt

4 stkcoctailbær
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Semifreddo

    1. Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.
    2. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.
    3. Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.
    4. Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.
  • Pynt

    1. La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.
blue heart
Tips!

Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff