
Semifreddo cassata
Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

Ingredienser
Antall porsjoner
Semifreddo
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.
- 2
Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.
- 3
Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.
- 4
Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.
Pynt
- 5
La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.
Tips
Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



