Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Rømmesorbet med lime

Enkel
20min

Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.

3.8
(13)
Next ImageRømmesorbet med lime

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 stk
lime, finrevet skall og saft
2.25 dl
vann
2.25 dl
sukker

Til servering

12 stk
jordbær
4 ss
hakkede macadamianøtter

Fremgangsmåte

  1. Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.

  2. Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.

  3. Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.

  4. Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.

  5. Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Har du ikke ismaskin, kan du helle blandingen over i en tom isboks og sette den i fryseren. Etter noen timer rører du i ismassen. Gjenta noen ganger til sorbeten er stivnet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter