
Rømmesorbet med lime
Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.
- 2
Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.
- 3
Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.
- 4
Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.
- 5
Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.
Tips
Har du ikke ismaskin, kan du helle blandingen over i en tom isboks og sette den i fryseren. Etter noen timer rører du i ismassen. Gjenta noen ganger til sorbeten er stivnet.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


