Rømmesorbet med lime

Rømmesorbet med lime

2
12
Enkel20 min
Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

  • 12 stk
    jordbær
  • 4 ss
    hakkede macadamianøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.

  2. 2

    Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.

  3. 3

    Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.

  4. 4

    Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.

  5. 5

    Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.

Tips

Har du ikke ismaskin, kan du helle blandingen over i en tom isboks og sette den i fryseren. Etter noen timer rører du i ismassen. Gjenta noen ganger til sorbeten er stivnet.

Del denne oppskriften: