Rømmesorbet med lime

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 dlTINE Lettrømme 10 %
2 stklime, finrevet skall og saft
2 ¼ dlvann
2 ¼ dlsukker

Til servering

12 stkjordbær
4 sshakkede macadamianøtter

Slik gjør du det

    1. Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.
    2. Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.
    3. Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.
    4. Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.
    5. Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.

Tips:

Har du ikke ismaskin, kan du helle blandingen over i en tom isboks og sette den i fryseren. Etter noen timer rører du i ismassen. Gjenta noen ganger til sorbeten er stivnet.

Kommentarer

  Legg til kommentar