
Rømmesorbet med lime
Enkel•20 min min
Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 dl
-
2 stklime , finrevet skall og saft
-
2 ¼ dlvann
-
2 ¼ dlsukker
Til servering
-
12 stkjordbær
-
4 sshakkede macadamianøtter
Slik gjør du det
-
1
Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.
-
2
Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.
-
3
Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.
-
4
Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.
-
5
Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.