Rømmesorbet med lime

Rømmesorbet med lime

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl TINE Lettrømme 10 %
2 stk lime , finrevet skall og saft
2 ¼ dl vann
2 ¼ dl sukker

Til servering

12 stk jordbær
4 ss hakkede macadamianøtter

Slik gjør du det

    1. Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.
    2. Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.
    3. Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.
    4. Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.
    5. Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.
Tips!

Har du ikke ismaskin, kan du helle blandingen over i en tom isboks og sette den i fryseren. Etter noen timer rører du i ismassen. Gjenta noen ganger til sorbeten er stivnet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Terje Opsahl

    2 år siden
    Kan man bruke seterrømme?

    Kommenter  (28)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Terje, Dersom du bruker Seterrømme så vil sorbeten få en annen konsistens på grunn av fettet. Så for best resultat anbefaler jeg Lettrømme 10%. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat