Mini-Omelette Norégienne

Hasse Hope lager Mini-Omelette Norvégienne

1
12
Enkel20 min
Omelette Norvégienne, eller Baked Alaska, er små iskrembomber med marengs. Disse er gjort i en fei med hjemmelaget yoghurtis og smaker superdigg.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

  • ½ dl
    havregryn
  • 1 ½ dl
    nøtter f.eks. mandler, valnøtter og hasselnøtter
  • 8 stk
    dadler uten stein
  • ½ dl
    rosiner
  • ½ ts
    malt kanel
  • 1 ss
    honning

Sveitsisk marengs

  • 3 stk
    eggehviter
  • 2 dl
    finkornet sukker
  • ½ ts
    vaniljesukker

Yoghurtis

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør havregryn, nøtter, dadler, rosiner og honning til en jevn masse i en kjøkkenmaskin med knivblad. Eventuelt bruk en blender og kjør blandingen i puljer.

  2. 2

    Press massen sammen og form til små, runde porsjonsbunner, 10-12 cm i diameter. Bruk gjerne en utstikker eller form for å få dem helt runde.

    Tips

    Du kan kjøpe ferdig kakebunn og stikke ut sirkler om du foretrekker det.

  3. 3

    Ha eggehviter, sukker og vanilje i en glass- eller metallbolle og sett over en gryte med kokende vann. Pass på at bollen ikke kommer ned i vannet. Pisk marengs over vannbad med en elektrisk mikser, ca. 4 minutter eller til en tykk og blank marengs. Ta bollen av varmen og visp et par minutter til.

  4. 4

    Ha marengsen over i en sprøytepose med stjernetipp.

  5. 5

    Kjør frossen banan, frosne jordbær og yoghurt til en tykk iskrem. Fordel på bunnene, lag gjerne en jevn halvkule på hver.

  6. 6

    Sprøyt små tutter med marengs over hele og brenn tuppene med en crème brûlée-brenner eller annen brenner for en brent effekt. Server med en gang.

Tips

Er det en stund til servering, kan du forme isen på bunnene og oppbevare i fryseren. Marengsen må du ta på rett før servering.

Del denne oppskriften: