Mini-Omelette Norégienne

Hasse Hope lager Mini-Omelette Norvégienne

1
 • Enkel
 • 20 min
Omelette Norvégienne, eller Baked Alaska, er små iskrembomber med marengs. Disse er gjort i en fei med hjemmelaget yoghurtis og smaker superdigg.

Ingredienser

Bunn

½ dl havregryn
1 ½ dl nøtter f.eks. mandler, valnøtter og hasselnøtter
8 stk dadler uten stein
½ dl rosiner
½ ts malt kanel
1 ss honning

Sveitsisk marengs

3 stk eggehviter
2 dl finkornet sukker
½ ts vaniljesukker

Yoghurtis

2 dl frossen bananer
2 dl frosne jordbær
2 dl TINE Yoghurt Naturell Kremet eventuelt yoghurt naturell, jordbær eller skogsbær

Slik gjør du det

  1. Kjør havregryn, nøtter, dadler, rosiner og honning til en jevn masse i en kjøkkenmaskin med knivblad. Eventuelt bruk en blender og kjør blandingen i puljer.
  2. Press massen sammen og form til små, runde porsjonsbunner, 10-12 cm i diameter. Bruk gjerne en utstikker eller form for å få dem helt runde.
   Tips
   Du kan kjøpe ferdig kakebunn og stikke ut sirkler om du foretrekker det.
  3. Ha eggehviter, sukker og vanilje i en glass- eller metallbolle og sett over en gryte med kokende vann. Pass på at bollen ikke kommer ned i vannet. Pisk marengs over vannbad med en elektrisk mikser, ca. 4 minutter eller til en tykk og blank marengs. Ta bollen av varmen og visp et par minutter til.
  4. Ha marengsen over i en sprøytepose med stjernetipp.
  5. Kjør frossen banan, frosne jordbær og yoghurt til en tykk iskrem. Fordel på bunnene, lag gjerne en jevn halvkule på hver.
  6. Sprøyt små tutter med marengs over hele og brenn tuppene med en crème brûlée-brenner eller annen brenner for en brent effekt. Server med en gang.
Tips
Er det en stund til servering, kan du forme isen på bunnene og oppbevare i fryseren. Marengsen må du ta på rett før servering.

Kommentarer

 • Cathrine

  4 måneder siden
  Dette er IKKE en enkel dessert å lage. Bunnen var vanskelig å forme. Isen var for rennende når den var ferdig til å formes oppå bunnen!

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat