Hasse Hope lager Mini-Omelette Norvégienne
Enkel•20 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
-
½ dlhavregryn
-
1 ½ dlnøtter f.eks. mandler, valnøtter og hasselnøtter
-
8 stkdadler uten stein
-
½ dlrosiner
-
½ tsmalt kanel
-
1 sshonning
Sveitsisk marengs
-
3 stkeggehviter
-
2 dlfinkornet sukker
-
½ tsvaniljesukker
Yoghurtis
-
2 dlfrossen bananer
-
2 dlfrosne jordbær
-
2 dlTINE® Yoghurt Naturell eventuelt jordbær eller skogsbær
Slik gjør du det
-
1
Kjør havregryn, nøtter, dadler, rosiner og honning til en jevn masse i en kjøkkenmaskin med knivblad. Eventuelt bruk en blender og kjør blandingen i puljer.
-
2
Press massen sammen og form til små, runde porsjonsbunner, 10-12 cm i diameter. Bruk gjerne en utstikker eller form for å få dem helt runde.
Tips
Du kan kjøpe ferdig kakebunn og stikke ut sirkler om du foretrekker det.
-
3
Ha eggehviter, sukker og vanilje i en glass- eller metallbolle og sett over en gryte med kokende vann. Pass på at bollen ikke kommer ned i vannet. Pisk marengs over vannbad med en elektrisk mikser, ca. 4 minutter eller til en tykk og blank marengs. Ta bollen av varmen og visp et par minutter til.
-
4
Ha marengsen over i en sprøytepose med stjernetipp.
-
5
Kjør frossen banan, frosne jordbær og yoghurt til en tykk iskrem. Fordel på bunnene, lag gjerne en jevn halvkule på hver.
-
6
Sprøyt små tutter med marengs over hele og brenn tuppene med en crème brûlée-brenner eller annen brenner for en brent effekt. Server med en gang.