
Hasse Hope lager Mini-Omelette Norvégienne
Omelette Norvégienne, eller Baked Alaska, er små iskrembomber med marengs. Disse er gjort i en fei med hjemmelaget yoghurtis og smaker superdigg.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn
Sveitsisk marengs
Yoghurtis
Fremgangsmåte
- 1
Kjør havregryn, nøtter, dadler, rosiner og honning til en jevn masse i en kjøkkenmaskin med knivblad. Eventuelt bruk en blender og kjør blandingen i puljer.
- 2
Press massen sammen og form til små, runde porsjonsbunner, 10-12 cm i diameter. Bruk gjerne en utstikker eller form for å få dem helt runde.
Tips
Du kan kjøpe ferdig kakebunn og stikke ut sirkler om du foretrekker det. - 3
Ha eggehviter, sukker og vanilje i en glass- eller metallbolle og sett over en gryte med kokende vann. Pass på at bollen ikke kommer ned i vannet. Pisk marengs over vannbad med en elektrisk mikser, ca. 4 minutter eller til en tykk og blank marengs. Ta bollen av varmen og visp et par minutter til.
- 4
Ha marengsen over i en sprøytepose med stjernetipp.
- 5
Kjør frossen banan, frosne jordbær og yoghurt til en tykk iskrem. Fordel på bunnene, lag gjerne en jevn halvkule på hver.
- 6
Sprøyt små tutter med marengs over hele og brenn tuppene med en crème brûlée-brenner eller annen brenner for en brent effekt. Server med en gang.
Tips