Skip to main content

Hasse Hope lager Mini-Omelette Norvégienne

Enkel
20min

Omelette Norvégienne, eller Baked Alaska, er små iskrembomber med marengs. Disse er gjort i en fei med hjemmelaget yoghurtis og smaker superdigg.

4.3
(15)

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn

0.5 dl
havregryn
1.5 dl
nøtter f.eks. mandler, valnøtter og hasselnøtter
8 stk
daddel uten stein
0.5 dl
rosiner
0.5 ts
malt kanel
1 ss
honning

Sveitsisk marengs

3 stk
eggehvite
2 dl
finkornet sukker
0.5 ts
vaniljesukker

Yoghurtis

2 dl
frossen banan
2 dl
frossen jordbær
2 dl
TINE® Yoghurt Naturell eventuelt jordbær eller skogsbær

Fremgangsmåte

  1. Kjør havregryn, nøtter, dadler, rosiner og honning til en jevn masse i en kjøkkenmaskin med knivblad. Eventuelt bruk en blender og kjør blandingen i puljer.

  2. Press massen sammen og form til små, runde porsjonsbunner, 10-12 cm i diameter. Bruk gjerne en utstikker eller form for å få dem helt runde.

    Tips

    Du kan kjøpe ferdig kakebunn og stikke ut sirkler om du foretrekker det.
  3. Ha eggehviter, sukker og vanilje i en glass- eller metallbolle og sett over en gryte med kokende vann. Pass på at bollen ikke kommer ned i vannet. Pisk marengs over vannbad med en elektrisk mikser, ca. 4 minutter eller til en tykk og blank marengs. Ta bollen av varmen og visp et par minutter til.

  4. Ha marengsen over i en sprøytepose med stjernetipp.

  5. Kjør frossen banan, frosne jordbær og yoghurt til en tykk iskrem. Fordel på bunnene, lag gjerne en jevn halvkule på hver.

  6. Sprøyt små tutter med marengs over hele og brenn tuppene med en crème brûlée-brenner eller annen brenner for en brent effekt. Server med en gang.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Er det en stund til servering, kan du forme isen på bunnene og oppbevare i fryseren. Marengsen må du ta på rett før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter