Iles Flottantes

Iles Flottantes

0
 • Enkel
 • 40 min
Iles Flottantes, eller flytende øyer, er en klassisk fransk dessert der luftige, posjerte marengsegg flyter i deilig vaniljesaus. En perfekt avslutning på et godt måltid.

Ingredienser

Marengs

3 stk eggehviter
60 g sukker
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Karamellsaus

150 g sukker
4 ss vann

Til servering

1 l Piano® Vaniljesaus

Slik gjør du det

  1. Pisk eggehvite godt til den blir stiv. Spe gradvis med sukker mens pisken går. Pisk videre til du har en blank og luftig marengs.
  2. Varm melken til rett under kokepunktet. Form små egg av marengsen og posjer dem i melken ca. 2 minutter. Vend dem og posjer videre i 2 minutter til. Melken må ikke koke. La marengseggene renne av seg på en rist.
  3. Varm sukker og vann til sukkeret er oppløst og du har en gyllen karamell. Avkjøl.
   Tips!

   Heller enn karamellsaus kan du lage knekk, gjerne med nøtter eller mandler, som du drysser på toppen av marengseggene. Da koker du sukker og vann-blandingen lenger, og heller over på et brett med bakepapir – med eller uten nøtter – og lar det avkjøle til det stivner.

  4. Fordel vaniljesaus i porsjonsboller, legg i noen marengsegg og drypp over karamellsaus.
Tips!

Du kan også lage din egen vaniljesaus av 8 dl helmelk, 150 g sukker og 1 vaniljestang som du koker opp. Ta kjelen av varmen og fisk ut vaniljestangen – denne kan du gjenbruke. Visp sammen 8 eggeplommer, sil dem i melken, og sett tilbake på middels varme. Rør hele tiden til sausen har tyknet. Det må ikke koke. Avkjøl helt før servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat