Iles Flottantes

Iles Flottantes

2
18
Enkel40 min
Iles Flottantes, eller flytende øyer, er en klassisk fransk dessert der luftige, posjerte marengsegg flyter i deilig vaniljesaus. En perfekt avslutning på et godt måltid.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

Karamellsaus

 • 150 g
  sukker
 • 4 ss
  vann

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Pisk eggehvite godt til den blir stiv. Spe gradvis med sukker mens pisken går. Pisk videre til du har en blank og luftig marengs.

 2. 2

  Varm melken til rett under kokepunktet. Form små egg av marengsen og posjer dem i melken ca. 2 minutter. Vend dem og posjer videre i 2 minutter til. Melken må ikke koke. La marengseggene renne av seg på en rist.

 3. 3

  Varm sukker og vann til sukkeret er oppløst og du har en gyllen karamell. Avkjøl.

  Tips

  Heller enn karamellsaus kan du lage knekk, gjerne med nøtter eller mandler, som du drysser på toppen av marengseggene. Da koker du sukker og vann-blandingen lenger, og heller over på et brett med bakepapir – med eller uten nøtter – og lar det avkjøle til det stivner.

 4. 4

  Fordel vaniljesaus i porsjonsboller, legg i noen marengsegg og drypp over karamellsaus.

Tips

Du kan også lage din egen vaniljesaus av 8 dl helmelk, 150 g sukker og 1 vaniljestang som du koker opp. Ta kjelen av varmen og fisk ut vaniljestangen – denne kan du gjenbruke. Visp sammen 8 eggeplommer, sil dem i melken, og sett tilbake på middels varme. Rør hele tiden til sausen har tyknet. Det må ikke koke. Avkjøl helt før servering.

Del denne oppskriften: