Håndkle og blad
Iles Flottantes
(77)

Iles Flottantes

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Iles Flottantes, eller flytende øyer, er en klassisk fransk dessert der luftige, posjerte marengsegg flyter i deilig vaniljesaus. En perfekt avslutning på et godt måltid.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengs

3 stkeggehviter
60 gsukker
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Karamellsaus

150 gsukker
4 ssvann

Til servering

1 lPiano Vaniljesaus
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Pisk eggehvite godt til den blir stiv. Spe gradvis med sukker mens pisken går. Pisk videre til du har en blank og luftig marengs.
  2. Varm melken til rett under kokepunktet. Form små egg av marengsen og posjer dem i melken ca. 2 minutter. Vend dem og posjer videre i 2 minutter til. Melken må ikke koke. La marengseggene renne av seg på en rist.
  3. Varm sukker og vann til sukkeret er oppløst og du har en gyllen karamell. Avkjøl.
   Blått hjerte
   Tips!

   Heller enn karamellsaus kan du lage knekk, gjerne med nøtter eller mandler, som du drysser på toppen av marengseggene. Da koker du sukker og vann-blandingen lenger, og heller over på et brett med bakepapir – med eller uten nøtter – og lar det avkjøle til det stivner.

  4. Fordel vaniljesaus i porsjonsboller, legg i noen marengsegg og drypp over karamellsaus.
Blått hjerte
Tips!

Du kan også lage din egen vaniljesaus av 8 dl helmelk, 150 g sukker og 1 vaniljestang som du koker opp. Ta kjelen av varmen og fisk ut vaniljestangen – denne kan du gjenbruke. Visp sammen 8 eggeplommer, sil dem i melken, og sett tilbake på middels varme. Rør hele tiden til sausen har tyknet. Det må ikke koke. Avkjøl helt før servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat