Iles Flottantes
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengs
-
3 stkeggehviter
-
60 gsukker
-
2 dl
Karamellsaus
-
150 gsukker
-
4 ssvann
Til servering
-
1 l
Slik gjør du det
-
1
Pisk eggehvite godt til den blir stiv. Spe gradvis med sukker mens pisken går. Pisk videre til du har en blank og luftig marengs.
-
2
Varm melken til rett under kokepunktet. Form små egg av marengsen og posjer dem i melken ca. 2 minutter. Vend dem og posjer videre i 2 minutter til. Melken må ikke koke. La marengseggene renne av seg på en rist.
-
3
Varm sukker og vann til sukkeret er oppløst og du har en gyllen karamell. Avkjøl.
Tips
Heller enn karamellsaus kan du lage knekk, gjerne med nøtter eller mandler, som du drysser på toppen av marengseggene. Da koker du sukker og vann-blandingen lenger, og heller over på et brett med bakepapir – med eller uten nøtter – og lar det avkjøle til det stivner.
-
4
Fordel vaniljesaus i porsjonsboller, legg i noen marengsegg og drypp over karamellsaus.