Skip to main content

Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra

6t

Lyst til å vise fram dine mesterkokkevner? Junior Kokkelandslaget har laget en symfoni av en dessert hvor kefir spiller hovedrollen i flere av komposisjonene. Forberedelsestid: 12 timer.

3.5
(10)
Next ImageKjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Kefir parfait

225 g
hvit sjokolade
6 stk
gelatinplate
75 g
egg (Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram)
100 g
sukker
200 g
TINE® Kefir Økologisk (Heng 500 g kefir i et kaffefilter i en sil over natten og bruk det som ligger igjen i kaffefilteret. Husk å veie opp nøyaktig) (Juicen brukes til å sylte rabarbra)
0.5 stk
vaniljestang
2.5 dl
TINE® Kremfløte. lett pisket til krem

Kefiris med kjørvel

63 g
glukose
50 g
sukker
3 stk
gelatinplate
100 g
plukket kjørvel

Karamellisert hvit sjokolade

200 g
hvit sjokolade

Syltet rabarbra

2 stk
rabarbrastilk
2 dl
kefirmyse
200 g
sukker
0.5 stk
vaniljestang
1 stk
stjerneanis

Krydderkake

250 g
sukker
2 stk
egg
200 g
hvetemel
1.5 ts
bakepulver
1 ts
kanel
1 ts
kardemomme
1 ts
malt nellik

Karamellisert havre

100 g
havregryn
50 g
sukker
1 ts
kanel

Fremgangsmåte

  1. Pisk krem av 2,5 dl kremfløte og sett kaldt.

  2. Sett egg i gang til lett pisking i en kjøkkenmaskin.

  3. Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 grader.

  4. Når sukkeret har oppnådd riktig temperatur, spe det i eggene og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. La den piskes til eggemassen er kald.

  5. Kok opp 1,75 dl kremfløte med vaniljefrø og stang. Sil fløten og smelt i bløtet gelatin, smelt så i hvit sjokolade.

  6. Bland inn eggemassen ”patabombe” i den hvite sjokoladen.

  7. Vend så inn lettpisket krem og sett til avkjøling i en boks.

Kefiris med kjørvel

  1. Varm sukker og glukose, smelt i bløtet gelatin.

  2. Bland inn melk og kefir.

  3. Kjøres i blender med kjørvel.

  4. Kjør så i ismaskin til en ”homogen” konsistens.

Karamellisert hvit sjokolade

  1. Legg hvit sjokolade utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 160 grader til sjokoladen er gylden brun, bland godt og la den sette seg.

Syltet rabarbra

  1. Kok opp myse, sukker, vaniljestang og stjerneanis.

  2. Kutt rabarbraen i 2 cm biter og trekk i sukkerlaken.

  3. Serveres lun.

Krydderkake

  1. Egg og sukker piskes lett sammen i en kjøkkenmaskin.

  2. Vend så inn ett og ett egg med litt av det tørre.

  3. Fortsett så med det tørre og bland inn vekselsvis med kefir.

  4. Stekes i smurte former (smøres godt med smør og sukker), halvfulle former i ca. 20 minutter.

  5. Hvis den stekes i rundform (24 cm) bør det regnes ca. 1 times steketid.

Karamellisert havre

  1. Ha alt i en stekepanne og stek til det er gyldenbrunt.

  2. Avkjøl og ”crumble” det.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dette er en avansert oppskrift som krever sin hobbykokk. Med en god ismaskin sparer du tid, men du klarer deg med en ismaskin som du setter i fryseren også.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter