Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra
Lyst til å vise fram dine mesterkokkevner? Junior Kokkelandslaget har laget en symfoni av en dessert hvor kefir spiller hovedrollen i flere av komposisjonene. Forberedelsestid: 12 timer.
difficult•6 t•10 personer
Ingredienser
Kefir parfait
- 225 g hvit sjokolade
- 1.75 dl TINE® Kremfløte
- 6 stykk gelatinplate
- 75 g egg, (Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram)
- 100 g sukker
- 200 g TINE® Kefir Økologisk, (Heng 500 g kefir i et kaffefilter i en sil over natten og bruk det som ligger igjen i kaffefilteret. Husk å veie opp nøyaktig) (Juicen brukes til å sylte rabarbra)
- 0.5 stykk vaniljestang
- 2.5 dl TINE® Kremfløte, . lett pisket til krem
Kefiris med kjørvel
- 300 g TINE® Kefir Økologisk
- 2.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 63 g glukose
- 50 g sukker
- 3 stykk gelatinplate
- 100 g plukket kjørvel
Karamellisert hvit sjokolade
Syltet rabarbra
- 2 stykk rabarbrastilk
- 2 dl kefirmyse
- 200 g sukker
- 0.5 stykk vaniljestang
- 1 stykk stjerneanis
Krydderkake
- 200 g TINE® Meierismør
- 250 g sukker
- 2 stykk egg
- 1.5 dl TINE® Kefir Økologisk
- 200 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts malt nellik
Karamellisert havre
- 100 g havregryn
- 50 g sukker
- 1 ts kanel
Slik gjør du
1
Pisk krem av 2,5 dl kremfløte og sett kaldt.
2
Sett egg i gang til lett pisking i en kjøkkenmaskin.
3
Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 grader.
4
Når sukkeret har oppnådd riktig temperatur, spe det i eggene og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. La den piskes til eggemassen er kald.
5
Kok opp 1,75 dl kremfløte med vaniljefrø og stang. Sil fløten og smelt i bløtet gelatin, smelt så i hvit sjokolade.
6
Bland inn eggemassen ”patabombe” i den hvite sjokoladen.
7
Vend så inn lettpisket krem og sett til avkjøling i en boks.
Kefiris med kjørvel
1
Varm sukker og glukose, smelt i bløtet gelatin.
2
3
Kjøres i blender med kjørvel.
4
Kjør så i ismaskin til en ”homogen” konsistens.
Karamellisert hvit sjokolade
1
Legg hvit sjokolade utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 160 grader til sjokoladen er gylden brun, bland godt og la den sette seg.
Syltet rabarbra
1
Kok opp myse, sukker, vaniljestang og stjerneanis.
2
Kutt rabarbraen i 2 cm biter og trekk i sukkerlaken.
3
Krydderkake
1
Egg og sukker piskes lett sammen i en kjøkkenmaskin.
2
Vend så inn ett og ett egg med litt av det tørre.
3
Fortsett så med det tørre og bland inn vekselsvis med kefir.
4
Stekes i smurte former (smøres godt med smør og sukker), halvfulle former i ca. 20 minutter.
5
Hvis den stekes i rundform (24 cm) bør det regnes ca. 1 times steketid.
Karamellisert havre
1
Ha alt i en stekepanne og stek til det er gyldenbrunt.
2
TipsDette er en avansert oppskrift som krever sin hobbykokk. Med en god ismaskin sparer du tid, men du klarer deg med en ismaskin som du setter i fryseren også.