Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra
Utfordrende•360 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kefir parfait
-
225 ghvit sjokolade
-
1 ¾ dl
-
6 stkgelatinplater
-
75 gegg (Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram)
-
100 gsukker
-
200 gTINE® Kefir Økologisk (Heng 500 g kefir i et kaffefilter i en sil over natten og bruk det som ligger igjen i kaffefilteret. Husk å veie opp nøyaktig) (Juicen brukes til å sylte rabarbra)
-
½ stkvaniljestang
-
2 ½ dlTINE® Kremfløte . lett pisket til krem
Kefiris med kjørvel
-
300 g
-
2 ½ dl
-
63 gglukose
-
50 gsukker
-
3 stkgelatinplater
-
100 gplukket kjørvel
Karamellisert hvit sjokolade
-
200 ghvit sjokolade
Syltet rabarbra
-
2 stkrabarbrastilker
-
2 dlkefirmyse
-
200 gsukker
-
½ stkvaniljestang
-
1 stkstjerneanis
Krydderkake
-
200 g
-
250 gsukker
-
2 stkegg
-
1 ½ dl
-
200 ghvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
-
1 tskanel
-
1 tskardemomme
-
1 tsmalt nellik
Karamellisert havre
-
100 ghavregryn
-
50 gsukker
-
1 tskanel
Slik gjør du det
-
1
Pisk krem av 2,5 dl kremfløte og sett kaldt.
-
2
Sett egg i gang til lett pisking i en kjøkkenmaskin.
-
3
Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 grader.
-
4
Når sukkeret har oppnådd riktig temperatur, spe det i eggene og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. La den piskes til eggemassen er kald.
-
5
Kok opp 1,75 dl kremfløte med vaniljefrø og stang. Sil fløten og smelt i bløtet gelatin, smelt så i hvit sjokolade.
-
6
Bland inn eggemassen ”patabombe” i den hvite sjokoladen.
-
7
Vend så inn lettpisket krem og sett til avkjøling i en boks.
Kefiris med kjørvel
-
8
Varm sukker og glukose, smelt i bløtet gelatin.
-
9
Bland inn melk og kefir.
-
10
Kjøres i blender med kjørvel.
-
11
Kjør så i ismaskin til en ”homogen” konsistens.
Karamellisert hvit sjokolade
-
12
Legg hvit sjokolade utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 160 grader til sjokoladen er gylden brun, bland godt og la den sette seg.
Syltet rabarbra
-
13
Kok opp myse, sukker, vaniljestang og stjerneanis.
-
14
Kutt rabarbraen i 2 cm biter og trekk i sukkerlaken.
-
15
Serveres lun.
Krydderkake
-
16
Egg og sukker piskes lett sammen i en kjøkkenmaskin.
-
17
Vend så inn ett og ett egg med litt av det tørre.
-
18
Fortsett så med det tørre og bland inn vekselsvis med kefir.
-
19
Stekes i smurte former (smøres godt med smør og sukker), halvfulle former i ca. 20 minutter.
-
20
Hvis den stekes i rundform (24 cm) bør det regnes ca. 1 times steketid.
Karamellisert havre
-
21
Ha alt i en stekepanne og stek til det er gyldenbrunt.
-
22
Avkjøl og ”crumble” det.