Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra

(5)
  • Utførelse

    Utfordrende
  • Tid

Lyst til å vise fram dine mesterkokkevner? Junior Kokkelandslaget har laget en symfoni av en dessert hvor kefir spiller hovedrollen i flere av komposisjonene. Forberedelsestid: 12 timer.

Antall porsjoner

10

Ingredienser

Kefir parfait

225 ghvit sjokolade
1 ¾ dlTINE Kremfløte
6 stkgelatinplater
75 gegg (Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram)
100 gsukker
200 gTINE Kefir Økologisk (Heng 500 g kefir i et kaffefilter i en sil over natten og bruk det som ligger igjen i kaffefilteret. Husk å veie opp nøyaktig) (Juicen brukes til å sylte rabarbra)
½ stkvaniljestang
2 ½ dlTINE Kremfløte . lett pisket til krem

Kefiris med kjørvel

300 gTINE Kefir Økologisk
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
63 gglukose
50 gsukker
3 stkgelatinplater
100 gplukket kjørvel

Karamellisert hvit sjokolade

200 ghvit sjokolade

Syltet rabarbra

2 stkrabarbrastilker
2 dlkefirmyse
200 gsukker
½ stkvaniljestang
1 stkstjerneanis

Krydderkake

200 gTINE Meierismør
250 gsukker
2 stkegg
1 ½ dlTINE Kefir Økologisk
200 ghvetemel
1 ½ tsbakepulver
1 tskanel
1 tskardemomme
1 tsmalt nellik

Karamellisert havre

100 ghavregryn
50 gsukker
1 tskanel
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Kefir parfait

    1. Pisk krem av 2,5 dl kremfløte og sett kaldt.
    2. Sett egg i gang til lett pisking i en kjøkkenmaskin.
    3. Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 grader.
    4. Når sukkeret har oppnådd riktig temperatur, spe det i eggene og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. La den piskes til eggemassen er kald.
    5. Kok opp 1,75 dl kremfløte med vaniljefrø og stang. Sil fløten og smelt i bløtet gelatin, smelt så i hvit sjokolade.
    6. Bland inn eggemassen ”patabombe” i den hvite sjokoladen.
    7. Vend så inn lettpisket krem og sett til avkjøling i en boks.
  • Kefiris med kjørvel

    1. Varm sukker og glukose, smelt i bløtet gelatin.
    2. Bland inn melk og kefir.
    3. Kjøres i blender med kjørvel.
    4. Kjør så i ismaskin til en ”homogen” konsistens.
  • Karamellisert hvit sjokolade

    1. Legg hvit sjokolade utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 160 grader til sjokoladen er gylden brun, bland godt og la den sette seg.
  • Syltet rabarbra

    1. Kok opp myse, sukker, vaniljestang og stjerneanis.
    2. Kutt rabarbraen i 2 cm biter og trekk i sukkerlaken.
    3. Serveres lun.
  • Krydderkake

    1. Egg og sukker piskes lett sammen i en kjøkkenmaskin.
    2. Vend så inn ett og ett egg med litt av det tørre.
    3. Fortsett så med det tørre og bland inn vekselsvis med kefir.
    4. Stekes i smurte former (smøres godt med smør og sukker), halvfulle former i ca. 20 minutter.
    5. Hvis den stekes i rundform (24 cm) bør det regnes ca. 1 times steketid.
  • Karamellisert havre

    1. Ha alt i en stekepanne og stek til det er gyldenbrunt.
    2. Avkjøl og ”crumble” det.

Tips:

Dette er en avansert oppskrift som krever sin hobbykokk. Med en god ismaskin sparer du tid, men du klarer deg med en ismaskin som du setter i fryseren også.

Kommentarer

  Legg til kommentar