tablecloth-basil
Jordbæris med kesam
(64)

Jordbæris med kesam

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lettvint og kalorilett is er et sunnere alternativ til dessert. Vi har i denne oppskriften tilsatt jordbær, men du kan selv bestemme hva slags smak du ønsker.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Is

200 gjordbær eller f.eks. blåbær, fryste
½ dlmelis
3 dlKesam® Mager Naturell 300 g

Pynt

10 stkfriske bringebær
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Is

    1. Bland bær, melis og kesam i en food processor og la maskinen gå til alt er godt blandet.
      blue heart
      Tips!

      Hvis bærene er frosset med sukker, trenger du ikke tilsette så mye melis, så smak deg frem.

    2. Etter ca. 3 timer kan du lage kuler som kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering ettersom de tiner sakte.
  • Pynt

    1. Pynt gjerne med friske bringebær.
blue heart
Tips!

Vi har beregnet minst tre timer frysing av isen. Du kan også servere den med en gang den er laget, da blir den mer som "soft-is".

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff