Jordbæris med kesam

Jordbæris med kesam

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 15 min
Lettvint og kalorilett is er et sunnere alternativ til dessert. Vi har i denne oppskriften tilsatt jordbær, men du kan selv bestemme hva slags smak du ønsker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Is

200 g jordbær eller f.eks. blåbær, fryste
½ dl melis
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g

Pynt

10 stk friske bringebær

Slik gjør du det

    1. Bland bær, melis og kesam i en food processor og la maskinen gå til alt er godt blandet.
      Tips!

      Hvis bærene er frosset med sukker, trenger du ikke tilsette så mye melis, så smak deg frem.

    2. Etter ca. 3 timer kan du lage kuler som kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering ettersom de tiner sakte.
  1. Pynt

    1. Pynt gjerne med friske bringebær.
Tips!

Vi har beregnet minst tre timer frysing av isen. Du kan også servere den med en gang den er laget, da blir den mer som "soft-is".

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hanna

    3 år siden
    Hvor lenge før skal du ta ut sorbet av fryseren før du serverer den.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Hanna, Der kommer litt ann på hva du fryser sorbeten i, men normalt holder det med 1,5 til 2 timer før servering. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Turid

    4 år siden
    Kan du bruke friske bær i stedet for frosne og kan du bruke vanilje kesam?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Turid, I denne oppskriften må bærene være frosne, ellers får du en smoothie i stedet ;) Kesam Vanilje smaker nok veldig godt i denne isen! Ønsker du å lage iskrem med friske jordbær anbefaler jeg denne oppskriften: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/is-og-sorbet/semifreddo+-+iskrem

      Kommenter  (0)


  • Fredrik Andersen

    4 år siden
    Kan vi bruke none sitron dråper??

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Klart du kan, Fredrik. Litt syrlighet i isen blir nok godt, bare smak deg frem :)

      Kommenter  (0)


  • Anonym

    6 år siden
    ...vet ikke helt... O.x Men eg elsker iskrem! :'O) x')

    Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat