Jordbæris med kesam

Jordbæris med kesam

7
71
Enkel15 min
Lettvint og kalorilett is er et sunnere alternativ til dessert. Vi har i denne oppskriften tilsatt jordbær, men du kan selv bestemme hva slags smak du ønsker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Is

Pynt

  • 10 stk
    friske bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland bær, melis og kesam i en food processor og la maskinen gå til alt er godt blandet.

    Tips

    Hvis bærene er frosset med sukker, trenger du ikke tilsette så mye melis, så smak deg frem.

  2. 2

    Etter ca. 3 timer kan du lage kuler som kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering ettersom de tiner sakte.

Pynt

  1. 3

    Pynt gjerne med friske bringebær.

Tips

Vi har beregnet minst tre timer frysing av isen. Du kan også servere den med en gang den er laget, da blir den mer som "soft-is".

Del denne oppskriften: