Tilslørte bondepiker i form
Enkel•40 min min
Jo flere bondepiker sammen, jo bedre! Slik går det raskere å lage denne populære desserten når dere er mange.
Ingredienser
Antall porsjoner
EPLEMOS
-
12 stkepler
-
1 dlbrunt sukker
-
1 dlvann
-
2 stkkanelstenger
HAVREGRYNKRØNSJ
-
1 dlhasselnøtter
-
4 ss
-
4 dlstrøkavring
-
4 dlhavregryn
-
2 ssbrunt sukker
-
2 tskanel
TIL SERVERING
-
6 dl
-
2 sssukker
Slik gjør du det
-
1
Skrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang. Småkok til eplene er møre, ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen og avkjøl mosen i kjøleskap.
Tips
Du kan gjerne bruke nedfalssfrukt eller epler som begynner å bli brune. Ønsker du en glatt eplemos kan du kjøre blandingen med en stavmikser.
-
2
Hakk nøtter og varm opp smør i en liten gryte. Fres brødkrumme, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel i 2-3 minutter under omrøring, slik at du får en sprø og karamellisert blanding. Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt.
-
3
Pisk fløten til stiv krem med sukker og fordel krem, eplemos og havregrynkrønsj lagvis i en form. Avslutt med et lag krem og litt krønsj.