Tilslørte bondepiker i form

Tilslørte bondepiker i form

0
36
Enkel40 min
Jo flere bondepiker sammen, jo bedre! Slik går det raskere å lage denne populære desserten når dere er mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

EPLEMOS

  • 12 stk
    epler
  • 1 dl
    brunt sukker
  • 1 dl
    vann
  • 2 stk
    kanelstenger

HAVREGRYNKRØNSJ

  • 1 dl
    hasselnøtter
  • 4 ss
  • 4 dl
    strøkavring
  • 4 dl
    havregryn
  • 2 ss
    brunt sukker
  • 2 ts
    kanel

TIL SERVERING

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang. Småkok til eplene er møre, ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen og avkjøl mosen i kjøleskap.

    Tips

    Du kan gjerne bruke nedfalssfrukt eller epler som begynner å bli brune. Ønsker du en glatt eplemos kan du kjøre blandingen med en stavmikser.

  2. 2

    Hakk nøtter og varm opp smør i en liten gryte. Fres brødkrumme, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel i 2-3 minutter under omrøring, slik at du får en sprø og karamellisert blanding. Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt.

  3. 3

    Pisk fløten til stiv krem med sukker og fordel krem, eplemos og havregrynkrønsj lagvis i en form. Avslutt med et lag krem og litt krønsj.

Tips

Lag brødkrumme ved å kjøre tørre brødskiver i en kjøkkenmaskin med knivblad til grovsmulet. Dette er en veldig fin måte å få brukt opp gamle brødrester på. Har du ikke brødrester kan du bruke knuste havrekjeks eller griljermel.

Del denne oppskriften: