
Sviskegrøt med fløtemelk
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
- 2
Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
- 3
Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
Fløtemelk
- 4
Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.
Tips
I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!
Tips
Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



