Sviskegrøt med fløtemelk

Sviskegrøt med fløtemelk

12
 • Enkel
 • 30 min
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Ingredienser

200 g svisker
8 dl vann
1 dl sukker
2 ½ ss potetmel
1 dl kaldt vann

Fløtemelk

2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
  2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
  3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
 1. Fløtemelk

  1. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.
   Tips

   I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!

Tips

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Kommentarer

 • Eva

  4 måneder siden
  Flott og lettlaget oppskrift, og super både godt og næringsrikt med sviskegrøt med melk på, for eksempel etter trening! Tror mange har glemt denne gamle klassikeren, og det er det virkelig ingen grunn til! Jeg har likevel et spørsmål til dere hos TINE, for å få oppskriften best mulig til. Jeg har flere ganger opplevd at det danner seg blanke, nærmest geléaktige klumper i grøten, etter den er ferdiglaget og har avkjølt seg. Jeg har lurt på om det kan være snerk eller innmaten til noen av sviskene som har sprukket, for så å stivne, når den settes i kjøleskapet. De smaker ingenting, men jeg pleier likevel ta de bort, for konsistensen er ikke fristende. Vet dere hva det kan komme av, og hvordan det eventuelt kan unngås?

  Hilsen Eva

   (1)

  • Merete

   4 måneder siden
   Det er du som rører potetmel og vann for fort inn i grøten , den må ikke annet enn koke opp i etterkant., ikke koke når du vender inn stivelsen.

    (1)

   • Eva

    4 måneder siden
    Tusen takk! Det er faktisk helt riktig, jeg har ikke pleid å ta den av kokeplaten når potetmel og vann røres inn, så det gir veldig mening! Så flott å finne ut av :-)

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat