
Sviskegrøt med fløtemelk
Enkel•30 min min
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gsvisker
-
8 dlvann
-
1 dlsukker
-
2 ½ sspotetmel
-
1 dlkaldt vann
Fløtemelk
-
2 ½ dl
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
-
2
Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
-
3
Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
Fløtemelk
-
4
Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.
Tips
I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!