Sviskegrøt med fløtemelk

Sviskegrøt med fløtemelk

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g svisker
8 dl vann
1 dl sukker
2 ½ ss potetmel
1 dl kaldt vann

Fløtemelk

2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
    2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
    3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
  1. Fløtemelk

    1. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.
      Tips!

      I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!

Tips!

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Torill

    2 år siden
    Hvorfor må sviskene bløtlegges?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Torill, Svisker er en tørket frukt og får å få de myke før det kokes grøt av de må de bløtlegges :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Åse Berg

    4 år siden
    I dag fikk jeg bare så lyst på sviskegrøt når jeg så sviskerboksen i skapet!!! Og gler oss veldig tell den blir kald og vi kan smake. Har vokse opp med både suppe og desserter både hos besteforeldre og heime. Og vil gjerne holde tradisjonen ved like.

    Kommenter  (4)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Åse, Kjempefint at du er opptatt av mattradisjoner. Det er vi også så det gleder oss å høre:) bon appetitt :)

      Kommenter  (2)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Så hyggelig at dere tar frem gamle gode oppskrifter. Denne er jo fra en tid tilbake, men er fremdeles fantastisk god og burde falle i smak hos de fleste.

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Ja, sviskegrøt med fløtemelk er alt for godt til å bli glemt. Glad for at det faller i smak!

      Kommenter  (2)

      • Ole Petter Rasch-Olsen

        4 år siden
        Meget god. Bringer meg mere enn 50 år tilbake. Min gamle far likte god sviskegrøt.

        Kommenter  (1)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Ole Petter, Alle liker en god sviskegrøt, men ikke alle tørr å prøve :) Takk for hyggelig tilbakemelding.

          Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat