Sviskegrøt med fløtemelk

Sviskegrøt med fløtemelk

9
  • Enkel
  • 30 min
God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Ingredienser

200 g svisker
8 dl vann
1 dl sukker
2 ½ ss potetmel
1 dl kaldt vann

Fløtemelk

2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
    2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
    3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
  1. Fløtemelk

    1. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.
      Tips

      I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!

Tips

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Kommentarer

  • Tor

    1 måneder siden
    Hvorfor mel å sukker?? Hel bare vann over til det dekker mengden svisker du har. Kok de litt å bruk stav mixer. Ferdig på max 10min. Like godt, mye sunnere

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat