tablecloth-basil
Sviskegrøt med fløtemelk
(55)

Sviskegrøt med fløtemelk

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gsvisker
8 dlvann
1 dlsukker
2 ½ sspotetmel
1 dlkaldt vann

Fløtemelk

2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlTINE Kremfløte
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
    2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
    3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
  • Fløtemelk

    1. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.
      blue heart
      Tips!

      I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!

blue heart
Tips!

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff