Sviskegrøt med fløtemelk

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gsvisker
8 dlvann
1 dlsukker
2 ½ sspotetmel
1 dlkaldt vann

Fløtemelk

2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
    2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
    3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
  • Fløtemelk

    1. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.

Tips:

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Kommentarer

  Legg til kommentar