Smørstekte plommer med sitronkrem
Enkel•30 min min
En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sitronkrem
-
120 gsitronsaft (ca. 1,2 dl)
-
3 stkegg
-
4 stkeggeplommer
-
120 gsukker
-
240 gkaldt TINE® Meierismør i terninger
Plommer
-
12 stkplommer
-
2 sssukker
-
2 ss
-
1 stkkanelstang
Slik gjør du det
-
1
Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.
-
2
Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.
-
3
Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.
-
4
Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.