placeholder image
0

Smørstekte plommer med sitronkrem

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Sitronkrem

120 gsitronsaft (ca. 1,2 dl)
3 stkegg
4 stkeggeplommer
120 gsukker
240 gkaldt TINE Meierismør i terninger

Plommer

12 stkplommer
2 sssukker
2 ssTINE Meierismør
1 stkkanelstang

Slik gjør du det

    1. Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.
    2. Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.
    3. Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.
    4. Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.

Kommentarer