Smørstekte plommer med sitronkrem

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Sitronkrem

120 gsitronsaft (ca. 1,2 dl)
3 stkegg
4 stkeggeplommer
120 gsukker
240 gkaldt TINE Meierismør i terninger

Plommer

12 stkplommer
2 sssukker
2 ssTINE Meierismør
1 stkkanelstang

Slik gjør du det

    1. Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.
    2. Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.
    3. Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.
    4. Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.

Kommentarer

  Legg til kommentar