Smørstekte plommer med sitronkrem

Smørstekte plommer med sitronkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
En smørstekt plommedessert toppet med en syrlig krem med sitron må prøves. Lag gjerne smørkremen før gjestene kommer, så er desserten i boks.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sitronkrem

120 g sitronsaft (ca. 1,2 dl)
3 stk egg
4 stk eggeplommer
120 g sukker
240 g kaldt TINE Meierismør i terninger

Plommer

12 stk plommer
2 ss sukker
2 ss TINE Meierismør
1 stk kanelstang

Slik gjør du det

    1. Bland sitronsaft, egg, eggeplommer og sukker i en kjele. Varm opp til ca. 80 °C.
    2. Ha det deretter over i en blender og kjør blandingen glatt. Kjør så inn smørterninger en etter en. Oppbevar kremen kaldt frem til servering.
    3. Del plommene i 2. Ta ut steinen. Stek gylne i en stekepanne med sukker og smør. Tilsett kanelstang mot slutten.
    4. Server plommer og krem med for eksempel nøtter, noen pene urter, hakket melkesjokolade, eller noe annet godt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat