Limemarinerte jordbær med hvit sjokolademousse

Limemarinerte jordbær med hvit sjokolademousse

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 90 min
Jordbærene blir ekstra gode når de får marinere med frisk lime og søt honning. Prikken over i'en er når de marinerte bærene legges over en fløyelsmyk, hvit sjokolademousse.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsglass

Jordbær i marinade

1 l jordbær
2 ss flytende honning
1 stk lime (revet skall og presset saft)

Mousse

2 dl TINE Kremfløte
100 g hvit sjokolade
1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Visp fløten til krem. Smelt sjokoladen på svak varme i vannbad slik at den bare så vidt smelter. Visp egget og tilsett sjokoladen under kraftig omrøring. Bland dette i fløten, litt av gangen.
    2. Hell moussen i porsjonsglass. La glassene stå i kjøleskap minst 1 time før servering.
  1. Jordbær

    1. Skjær jordbærene i skiver. Bland dem med honning, limeskall og saft.
      Tips!

      Du kan fint bytte ut jordbær med andre friske bær, som feks bringebær eller blåbær.

    2. Legg bærene oppå moussen rett før servering. Riv gjerne litt ekstra limeskall til pynt.
Tips!

Husk at moussen trenger å stå kaldt i minst en time før servering for å få den riktige konsistensen. Vent med å legge på bærene til rett før desserten skal på bordet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marthe

    9 måneder siden
    Skal eg bruke heile egget? Ikkje begge kviten?

    Kommenter  (0)

    • Marthe

      9 måneder siden
      Berre kviten*

      Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      8 måneder siden
      Bruk hele egget :)

      Kommenter  (0)


  • Vidar (75)

    9 måneder siden
    Hvorfor begrense til kun 16 pax. Ser det er mange som lager for langt flere. Greit nok at jeg har kalkulator og kan bruke den, men sett nå grensen til 100 stk da, om ikke annet... ;)

    Forresten knallgod oppskrift

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Vidar,

      Jeg tar med tilbakemeldingen din videre i MatSans :) Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Sissel G Meland

    5 år siden
    Kjempegod dessert! Har laget den mange ganger, og skal i sommer lage den i et bryllup. Lagde også denne i et bryllup i fjord. Stor suksess!

    Kommenter  (27)


Det er mye kjærlighet i god mat