Limemarinerte jordbær med hvit sjokolademousse

Limemarinerte jordbær med hvit sjokolademousse

8
  • Enkel
  • 90 min
Jordbærene blir ekstra gode når de får marinere med frisk lime og søt honning. Prikken over i'en er når de marinerte bærene legges over en fløyelsmyk, hvit sjokolademousse.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonsglass

Jordbær i marinade

1 l jordbær
2 ss flytende honning
1 stk lime (revet skall og presset saft)

Mousse

2 dl TINE Kremfløte
100 g hvit sjokolade
1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Visp fløten til krem. Smelt sjokoladen på svak varme i vannbad slik at den bare så vidt smelter. Visp egget og tilsett sjokoladen under kraftig omrøring. Bland dette i fløten, litt av gangen.
    2. Hell moussen i porsjonsglass. La glassene stå i kjøleskap minst 1 time før servering.
  1. Jordbær

    1. Skjær jordbærene i skiver. Bland dem med honning, limeskall og saft.
      Tips

      Du kan fint bytte ut jordbær med andre friske bær, som feks bringebær eller blåbær.

    2. Legg bærene oppå moussen rett før servering. Riv gjerne litt ekstra limeskall til pynt.
Tips

Husk at moussen trenger å stå kaldt i minst en time før servering for å få den riktige konsistensen. Vent med å legge på bærene til rett før desserten skal på bordet.

Kommentarer

  • Stine

    8 måneder siden
    Kan denne lages dagen før den skal spises?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Du kan lage moussen dagen før, men jordbærene og limesaften tas på rett før servering, Stine :) Lykke til!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat