
Grunnlovsdessert
Tradisjonell kompott med svisker og rabarbra, dekket med en herlig vaniljekrem.

Ingredienser
Antall porsjoner
Kompott
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Legg sviskene i vann, slik at de blir litt bløte. Rens rabarbra og skjær i ca 5 cm lange biter. Legg rabarbraen i en kjele, tilsett vann og sukker og kok til den er så vidt mør.
- 2
Ta rabarbrabitene opp av kokevannet. Kok de utbløtte sviskene i rabarbravannet. Sil laken.
- 3
Rør ut potetmel i kaldt vann til jevning. Tilsett jevningen i en tynn stråle under omrøring i kjelen. La sausen koke opp, ta kjelen av platen. Avkjøl.
- 4
Hold av noen av sviskene til pynt, og bland resten av sviskene med rabarbraen. Visp kremfløte, og bland med vaniljekrem.
- 5
Hakk mandlene. Hell rabarbrakompotten i en serveringsbolle. Dekk med krem, og pynt med svisker og mandler.
Tips
Hvis du drysser et lag med sukker på toppen av kompotten, unngår du at det danner seg snerk.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



