
Grunnlovsdessert
Enkel•30 min min
Tradisjonell kompott med svisker og rabarbra, dekket med en herlig vaniljekrem.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kompott
-
150 gsteinfrie svisker
-
500 grabarbra
-
3 dlvann
-
2 dlsukker
-
1 sspotetmel
-
½ dlvann
Krem
-
5 dl
-
2 dl
Pynt
-
20 stkhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Legg sviskene i vann, slik at de blir litt bløte. Rens rabarbra og skjær i ca 5 cm lange biter. Legg rabarbraen i en kjele, tilsett vann og sukker og kok til den er så vidt mør.
-
2
Ta rabarbrabitene opp av kokevannet. Kok de utbløtte sviskene i rabarbravannet. Sil laken.
-
3
Rør ut potetmel i kaldt vann til jevning. Tilsett jevningen i en tynn stråle under omrøring i kjelen. La sausen koke opp, ta kjelen av platen. Avkjøl.
-
4
Hold av noen av sviskene til pynt, og bland resten av sviskene med rabarbraen. Visp kremfløte, og bland med vaniljekrem.
-
5
Hakk mandlene. Hell rabarbrakompotten i en serveringsbolle. Dekk med krem, og pynt med svisker og mandler.