Grunnlovsdessert
Tradisjonell kompott med svisker og rabarbra, dekket med en herlig vaniljekrem.

Ingredienser
Porsjoner
Kompott
Pynt
Slik gjør du
- 1
Legg sviskene i vann, slik at de blir litt bløte. Rens rabarbra og skjær i ca 5 cm lange biter. Legg rabarbraen i en kjele, tilsett vann og sukker og kok til den er så vidt mør.
- 2
Ta rabarbrabitene opp av kokevannet. Kok de utbløtte sviskene i rabarbravannet. Sil laken.
- 3
Rør ut potetmel i kaldt vann til jevning. Tilsett jevningen i en tynn stråle under omrøring i kjelen. La sausen koke opp, ta kjelen av platen. Avkjøl.
- 4
Hold av noen av sviskene til pynt, og bland resten av sviskene med rabarbraen. Visp kremfløte, og bland med vaniljekrem.
- 5
Hakk mandlene. Hell rabarbrakompotten i en serveringsbolle. Dekk med krem, og pynt med svisker og mandler.
Tips
Hvis du drysser et lag med sukker på toppen av kompotten, unngår du at det danner seg snerk.