Grunnlovsdessert

Grunnlovsdessert

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Tradisjonell kompott med svisker og rabarbra, dekket med en herlig vaniljekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kompott

150 g steinfrie svisker
500 g rabarbra
3 dl vann
2 dl sukker
1 ss potetmel
½ dl vann

Krem

5 dl Piano Vaniljekrem
2 dl TINE Kremfløte

Pynt

20 stk hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Legg sviskene i vann, slik at de blir litt bløte. Rens rabarbra og skjær i ca 5 cm lange biter. Legg rabarbraen i en kjele, tilsett vann og sukker og kok til den er så vidt mør.
    2. Ta rabarbrabitene opp av kokevannet. Kok de utbløtte sviskene i rabarbravannet. Sil laken.
    3. Rør ut potetmel i kaldt vann til jevning. Tilsett jevningen i en tynn stråle under omrøring i kjelen. La sausen koke opp, ta kjelen av platen. Avkjøl.
    4. Hold av noen av sviskene til pynt, og bland resten av sviskene med rabarbraen. Visp kremfløte, og bland med vaniljekrem.
    5. Hakk mandlene. Hell rabarbrakompotten i en serveringsbolle. Dekk med krem, og pynt med svisker og mandler.
Tips!

Hvis du drysser et lag med sukker på toppen av kompotten, unngår du at det danner seg snerk. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat