Fruktspyd med mørk sjokolade og vaniljesaus
Enkel•20 min min
Tre biter av mango, ananas, kiwi, druer og bær på spyd, så har du en effektiv måte å servere sunn frukt på til kos og dessert. Litt mørk sjokolade og digg vaniljesausen gjør det ekstra, ekstra godt!
Ingredienser
Antall stykker
-
½ stkmango
-
¼ stkananas
-
1 stkkiwi
-
8 stkbringebær
-
8 stkblå druer, steinfrie
-
8 stkblåbær
-
8 stkgrillspyd i tre
-
100 gmørk sjokolade
-
1 pakkePiano® Vaniljesaus eller Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker
Slik gjør du det
-
1
Skrell og del mango, ananas og kiwi i biter. Tre bitene på trespyd sammen med druer, blåbær og bringebær, gjerne i regnbuemønster (rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett).
Tips
Har du frukt eller bær til overs, kan du servere de i en skål ved siden av.
-
2
Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad i en skål av glass eller metall. Bunnen av skålen må ikke berøre vannet du setter den over. Rør til sjokoladen er smeltet.
-
3
Hell en tynn stripe smeltet sjokolade over fruktspydene og la ligge til sjokoladen er stivnet. Server med vaniljesaus som dipp.
Tips
Har du testet Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker? Perfekt hvis du ønsker en frisk dessert uten tilsatt sukker og med mindre fett.