placeholder image
0

Fruktspyd med mørk sjokolade og vaniljesaus

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tre biter av mango, ananas, kiwi, druer og bær på spyd, så har du en effektiv måte å servere sunn frukt på til kos og dessert. Litt mørk sjokolade og digg vaniljesausen gjør det ekstra, ekstra godt!

Antall stykker

Ingredienser

½ stkmangoer
¼ stkananas
1 stkkiwi
8 stkbringebær
8 stkblå druer, steinfrie
8 stkblåbær
8 stkgrillspyd i tre
100 gmørk sjokolade
1 pakkePiano Vaniljesaus Zero

Slik gjør du det

    1. Skrell og del mango, ananas og kiwi i biter. Tre bitene på trespyd sammen med druer, blåbær og bringebær, gjerne i regnbuemønster (rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo, fiolett).

      Tips:

      Har du frukt eller bær til overs, kan du servere de i en skål ved siden av.

    2. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad i en skål av glass eller metall. Bunnen av skålen må ikke berøre vannet du setter den over. Rør til sjokoladen er smeltet.
    3. Hell en tynn stripe smeltet sjokolade over fruktspydene og la ligge til sjokoladen er stivnet. Server med vaniljesaus som dipp.

Tips:

Vi har laget spydene i regnbuens farger, men velg helst bær og frukter som er i sesong, slik at de er modne og sødmefylte. Sørg for at alle ingrediensene – også bær og frukter – er romtemperert ved tilberedning og servering.

Kommentarer