Fargerike sommer-ruller med frukt og bær

Fargerike sommer-ruller med frukt og bær

0
 • Enkel
 • 30 min
Ferske vårruller fylt med søte frukter og bær er gøy å servere som dessert. Vi har brukt ananas, mango, klementiner og bær i våre, men bruk det du liker best, og server med en deilig vaniljesaus til!

Ingredienser

1 stk ananas
1 stk mango
3 stk klementiner
2 stk kiwi
200 g jordbær
100 g bringebær
100 g blåbær
1 dl müsli
1 bunt sitronmelisse
8 ark rispapir
1 pakke Piano® Vaniljesaus UTEN tilsatt sukker

Slik gjør du det

  1. Ta til side en kiwi, en klementin og noen jordbær, som du skjærer i tynne skiver for dekorasjon i rullene. Skjær skallet av ananas og del i fire. Skjær bort den harde kjernen og del fruktkjøttet i små biter.
  2. Skjær sidene av mango og del fruktkjøttet i terninger som du skjærer av skallet. Skjær gjerne av resten av fruktkjøttet fra steinen i små biter. Skrell klementin og del i små biter.
  3. Grovhakk jordbær og bringebær. Vurder om du vil beholde blåbærene hele eller grovhakke. Rør sammen ananas, mango, klementin, jordbær, bringebær og blåbær med müsli og grovhakket sitronmelisse.
   Tips

   Bland gjerne inn noen hakkede nøtter og eller flere urter for variasjon.

  4. Fukt rispapiret i lunkent vann så det blir mykt. Legg noen pene skiver frukt i midten først, om du ønsker. Fordel frukt og bær i en avlang haug på midten og brett sammen: Fold først inn den ene siden, brett så inn sidene og rull sammen. Fukt papiret ekstra for å lime sammen, om nødvendig.
  5. Server sommer-rullene med vaniljesaus som dipp.
Tips

Velg bær og frukter som er i sesong, slik at de er modne og søte. Sørg for at alle bær og frukter er romtemperert ved servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat