Vaniljesufflé

(3)
 • Utførelse

  Utfordrende
 • Tid

 • Steketid

Med en god suffle imponerer du gjestene. Serverer du denne med frisk bringebær-coulis som her, eller annen god dessert-saus, så har du en perfekt avslutning på måltidet.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkeggeplommer
½ dlsukker
3 sshvetemel
1 stkvaniljestang
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 stkeggehviter

Til smøring

6 tsTINE Meierismør
4 sssukker

Bringebærcoulis

250 gbringebær
4 ssmelis
1 sssitronsaft
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.
  2. Pisk eggeplomme med sukker til tykk og kremet, ca. 2 minutter. Vend inn mel.
  3. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele med melk og varm til rett under kokepunktet.
  4. Ta kjelen til side, fisk ut vaniljestangen og pisk inn eggedosis. Det er viktig å røre konstant. Sett tilbake på varmen og kok opp under konstant omrøring. La småkoke i 2-3 minutter. Hell over i en ren bolle og avkjøl. Rør av og til.
  5. Pisk eggehvite stiv og fold forsiktig inn i vaniljesausen i to omganger. Fordel i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15 minutter.
  6. Kjør frosne eller ferske bringebær med melis og sitronsaft i en stavmikser. Press sausen gjennom en sil med baksiden av en skje, slik at du får ut frøene.

   Tips:

   Bruk gjerne Piano bringebærsaus og spar tid.

  7. Dryss melis over ferdige suffleer og server umiddelbart med bringebærcoulis. Lag gjerne et lite hull i suffleen og hell sausen i.

Tips:

Trikset er å servere suffleene med en gang, for de vil falle sammen etter kort tid ute av ovnen. Men de smaker godt uansett.

Kommentarer

  Legg til kommentar