Vaniljesufflé

Vaniljesufflé

2
53
Utfordrende40 min
Med en god suffle imponerer du gjestene. Serverer du denne med frisk bringebær-coulis som her, eller annen god dessert-saus, så har du en perfekt avslutning på måltidet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til smøring

Bringebærcoulis

 • 250 g
  bringebær
 • 4 ss
  melis
 • 1 ss
  sitronsaft

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.

 2. 2

  Pisk eggeplomme med sukker til tykk og kremet, ca. 2 minutter. Vend inn mel.

 3. 3

  Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele med melk og varm til rett under kokepunktet.

 4. 4

  Ta kjelen til side, fisk ut vaniljestangen og pisk inn eggedosis. Det er viktig å røre konstant. Sett tilbake på varmen og kok opp under konstant omrøring. La småkoke i 2-3 minutter. Hell over i en ren bolle og avkjøl. Rør av og til.

 5. 5

  Pisk eggehvite stiv og fold forsiktig inn i vaniljesausen i to omganger. Fordel i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15 minutter.

 6. 6

  Kjør frosne eller ferske bringebær med melis og sitronsaft i en stavmikser. Press sausen gjennom en sil med baksiden av en skje, slik at du får ut frøene.

  Tips

  Bruk gjerne Piano bringebærsaus og spar tid.

 7. 7

  Dryss melis over ferdige suffleer og server umiddelbart med bringebærcoulis. Lag gjerne et lite hull i suffleen og hell sausen i.

Tips

Trikset er å servere suffleene med en gang, for de vil falle sammen etter kort tid ute av ovnen. Men de smaker godt uansett.

Del denne oppskriften: