Håndkle og blad
Vaniljesufflé
(55)

Vaniljesufflé

 • Utførelse

  Utfordrende
 • Tid

 • Steketid

Med en god suffle imponerer du gjestene. Serverer du denne med frisk bringebær-coulis som her, eller annen god dessert-saus, så har du en perfekt avslutning på måltidet.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stkeggeplommer
½ dlsukker
3 sshvetemel
1 stkvaniljestang
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
5 stkeggehviter

Til smøring

6 tsTINE Meierismør
4 sssukker

Bringebærcoulis

250 gbringebær
4 ssmelis
1 sssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.
  2. Pisk eggeplomme med sukker til tykk og kremet, ca. 2 minutter. Vend inn mel.
  3. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele med melk og varm til rett under kokepunktet.
  4. Ta kjelen til side, fisk ut vaniljestangen og pisk inn eggedosis. Det er viktig å røre konstant. Sett tilbake på varmen og kok opp under konstant omrøring. La småkoke i 2-3 minutter. Hell over i en ren bolle og avkjøl. Rør av og til.
  5. Pisk eggehvite stiv og fold forsiktig inn i vaniljesausen i to omganger. Fordel i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15 minutter.
  6. Kjør frosne eller ferske bringebær med melis og sitronsaft i en stavmikser. Press sausen gjennom en sil med baksiden av en skje, slik at du får ut frøene.
   Blått hjerte
   Tips!

   Bruk gjerne Piano bringebærsaus og spar tid.

  7. Dryss melis over ferdige suffleer og server umiddelbart med bringebærcoulis. Lag gjerne et lite hull i suffleen og hell sausen i.
Blått hjerte
Tips!

Trikset er å servere suffleene med en gang, for de vil falle sammen etter kort tid ute av ovnen. Men de smaker godt uansett.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat