Vaniljesufflé
Utfordrende•40 min15 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkeggeplommer
-
½ dlsukker
-
3 sshvetemel
-
1 stkvaniljestang
-
2 ½ dl
-
5 stkeggehviter
Til smøring
-
6 ts
-
4 sssukker
Bringebærcoulis
-
250 gbringebær
-
4 ssmelis
-
1 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.
-
2
Pisk eggeplomme med sukker til tykk og kremet, ca. 2 minutter. Vend inn mel.
-
3
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele med melk og varm til rett under kokepunktet.
-
4
Ta kjelen til side, fisk ut vaniljestangen og pisk inn eggedosis. Det er viktig å røre konstant. Sett tilbake på varmen og kok opp under konstant omrøring. La småkoke i 2-3 minutter. Hell over i en ren bolle og avkjøl. Rør av og til.
-
5
Pisk eggehvite stiv og fold forsiktig inn i vaniljesausen i to omganger. Fordel i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15 minutter.
-
6
Kjør frosne eller ferske bringebær med melis og sitronsaft i en stavmikser. Press sausen gjennom en sil med baksiden av en skje, slik at du får ut frøene.
Tips
Bruk gjerne Piano bringebærsaus og spar tid.
-
7
Dryss melis over ferdige suffleer og server umiddelbart med bringebærcoulis. Lag gjerne et lite hull i suffleen og hell sausen i.