Sitronfromasj med bær

Sitronfromasj med bær

16
  • Middels
  • 15 min
En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

Ingredienser

5 plater gelatin
2 stk egg
4 ss sukker
1 stk sitron (saft og revet skall av)
2 ss sukker
2 ss revet sitronskall
4 dl TINE Kremfløte

Fyll

3 dl jordbær

Slik gjør du det

    1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.
      Tips

      Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

    4. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.
    5. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
    6. Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.
Tips

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

Kommentarer

  • Merete

    3 år siden
    Hvordan får du at ikkje formasjon detter mellon jordbærene når jeg lagte den så datt bare formasjon ned i jordbærene har dere noen tips?

     (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Merete! Har du latt fromasjen stivne litt før du har det over jordbærene? Tipset mitt er å sette fromasjen litt i kjøleskapet og når den har stivnet litt ha den over i porsjonsskåler:) Lykke til!

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat