Håndkle og blad
Sitronfromasj med bær
(218218)

Sitronfromasj med bær

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

5 platergelatin
2 stkegg
4 sssukker
1 stksitron (saft og revet skall av)
2 sssukker
2 ssrevet sitronskall
4 dlTINE Kremfløte

Fyll

3 dljordbær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.
      Blått hjerte
      Tips!

      Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

    4. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.
    5. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
    6. Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.
Blått hjerte
Tips!

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat