Sitronfromasj med bær

Sitronfromasj med bær

16
 • Middels
 • 15 min
En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.

Ingredienser

5 plater gelatin
2 stk egg
4 ss sukker
1 stk sitron (saft og revet skall av)
2 ss sukker
2 ss revet sitronskall
4 dl TINE Kremfløte

Fyll

3 dl jordbær

Slik gjør du det

  1. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.
   Tips!

   Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.

  4. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.
  5. Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
  6. Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.
Tips!

Du kan også helle fromasjen i en serveringsbolle i stedet for porsjonsglass og servere fra den.

Kommentarer

 • Merete

  3 år siden
  Hvordan får du at ikkje formasjon detter mellon jordbærene når jeg lagte den så datt bare formasjon ned i jordbærene har dere noen tips?

   (3)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Merete! Har du latt fromasjen stivne litt før du har det over jordbærene? Tipset mitt er å sette fromasjen litt i kjøleskapet og når den har stivnet litt ha den over i porsjonsskåler:) Lykke til!

    (2)


 • Nina Bjørndal

  3 år siden
  Hei. Hvor lenge holder sitronfromasjen seg i kjøleskapet ?

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Nina, Formasj holder seg en liten uke i kjøleskapet. Husk bare å dekke den godt til slik at den ikke tørker ut, eller tar smak fra det andre du har i kjøleskapet. Lykke til :)

    (4)


 • LILLI

  3 år siden
  Hei ! Da jeg tok sitron- og gelatinblandingen oppi kremen, ble alt helt flytende og ikke krem aktig i hele tatt. har prøvd å ta oppi mer kremfløte men den vil ikke bli krem konsistens igjen. Hva gjør jeg?

   (5)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Lilli, Når du tilsetter sitron- og gelatinblandingen, så vil kremen bli noe tynnere. Dette vil stivne igjen når du avkjøler fromasjen. Det er veldig viktig at du pisker sitron- og gelatinblandingen forsiktig inn i kremen. Bedre lykke neste gang :)

    (3)


 • Mona

  3 år siden
  Det ble en del klumper når jeg laget denne. Har i ettertid forstått at man må helle gelantinblandingen svært forsiktig (tynn stråle mens man rører) for å unngå dette. Man kunne visst også blande gelantinblandingen med 1/3 av eggedosis-krem blandingen, for så å tilsette resten. Det burde stå noe om dette i oppskriften.

   (0)

  • Joacim Skjellerud, Matfaglig digitalredaktør

   3 år siden
   Hei Mona, Du har rett i at det er viktig å tilsette gelatinblandingen i en tynn stråle samtidig som man rører. Vi presiserer dette i oppskriften. Takk for tilbakemeldingen!

    (0)


 • Rigmor

  5 år siden
  Brukte laktosefri fløte da jeg laga denne, funka godt😊

   (10)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Så bra Rigmor :) Takk for at du deler med oss!

    (4)


 • Solveig Aas Asphaug

  5 år siden
  Hei. Kan jeg bruke laktosefri fløte i sitronfromasjen?

   (11)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Klart du kan, Solveig :)

    (0)


 • Leif Haalender

  6 år siden
  5 plate gelantin.. Plater høres bedre ut! 😆

   (1)

  • Kristine Mangerud, Webredaktør

   6 år siden
   Helt enig med deg, Leif. Vi var midt i en teknisk endring, men nå er flertallsformen på plass igjen. Ha et riktig godt nyttår!

    (1)


 • Trine Strandberg

  7 år siden
  Jeg lurer på hva jeg gjorde feil? fulgte oppskriften satt den i kjøleskapet natten over. Da jeg skulle spise den dagen etter var det gele i bunnen og krem/eggedosis på toppen.

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei! Så synd at fromasjen din skilte seg i to lag. Som du sier fulgte du fremgangsmåten, men alikevel ble det ikke vellykket resultat. Det står at du skal blande eggedosis og krem forsiktig før du rører inn den oppløste gelatinen. Likeledes at fromasjen bør bli litt stiv før du fordeler den i glass. Da er det viktig at man rører forsiktig rundt slik at det er en godt blandet masse. I noen tilfeller er dette ikke nødvendig. Men hvis den begynner å stivne og den ikke har skilt seg, vil den ikke gjøre det senere.Beklager at du ikke var fornøyd med resultatet, Trine!

    (16)


Det er mye kjærlighet i god mat