Sitronfromasj med bær
Middels•15 min min
En nydelig sitronfromasj med friske jordbær er en herlig dessert å overraske middagsgjestene med. Også ser det helt lekkert ut.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 platergelatin
-
2 stkegg
-
4 sssukker
-
1 stksitron (saft og revet skall av)
-
2 sssukker
-
2 ssrevet sitronskall
-
4 dl
Fyll
-
3 dljordbær
Slik gjør du det
-
1
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis.
-
3
Bland sitronsaft og sukker, rør til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av geleatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland med den søte sitronsaften.
Tips
Når du har smeltet gelatinplatene må du passe på at det ikke begynner å stivne, da må du smelte de på nytt.
-
4
Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen. Hell sitron- og gelatinblandingen i eggedosisen i en tynn og jevn stråle under stadig røring. La fromasjen bli litt stiv.
-
5
Del noen jordbær i biter og legg i bunnen av glassene. Fordel fromasjen over og la stå i kjøleskapet 4-5 timer, gjerne natten over.
-
6
Pynt med strimlet sitronskall, og gjerne også limeskall, før servering.