Riskrem - en herlig avslutning på julemiddagen

Riskrem på ekte vis

Kommentarer 21
  • Enkel
  • 15 min
Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl ferdigkokt risgrøt
2 stk mandeldråper (kan sløyfes)

Rød saus

5 dl Piano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

200 g frosne jordbær
½ dl vann
100 g melis

Slik gjør du det

    1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.
    2. Bland grøten forsiktig inn i kremen. Smak eventuelt til med et par mandeldråper.
      Slik blir riskremen enda bedre – Ris a la mande:
  1. Rød saus

    1. Kok opp jordbær, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus.
    2. Server desserten med hjemmelaget rød saus eller Piano Bringebærsaus til.
Tips!

Bruk gjerne restene fra gårsdagens risengrynsgrøt til å lage riskrem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lene

    11 måneder siden
    Det står jeg skal bruke 7 dl ferdigkokt risgrøt. Hvor mange porsjoner lager jeg da? Hvor mange dl kokt ris per 1 dl ukokt ris?

    Kommenter  (8)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Lene! På 7 1/2 dl ferdigkokt risgrøt får du cirka ti porsjoner riskrem. I oppskriften gir 3 dl ferdigkokt risgrøt fire porsjoner riskrem. 100 g rå ris blir cirka 370g kokt :) Lykke til!

      Kommenter  (4)


  • Susanne M

    11 måneder siden
    Kan jeg bytte frosne jordbær med frosne bringebær?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Susanne! Dersom du ønsker å bruke frosne bringebær fremfor jordbær, går dette helt fint :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Gricell

    12 måneder siden
    Hei!
    Vi er i Mexico og jeg kan ikke få risgrøt, hvilken andre typen ris er det mulig å bruke? Takk

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Gricell,

      Du kan fint lage grøt på både basmati og Jasmin ris :) Anbefaler Basmati. God jul i Mexico :)

      Kommenter  (0)


  • Teodor

    12 måneder siden
    Det er den beste av alle smaker som minner om jul!!!

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Nå er det snart jul, Teodor :) Ønsker deg en fin førjulstid med riskrem!

      Kommenter  (0)


  • Stine

    3 år siden
    Kan denne fryses uten å forringe kvaliteten? Det er så mye stress dagene før juleaften at det hadde vært deilig å lage den noen uker før og legge i fryseren til den store dagen.

    Kommenter  (25)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Stine, Riskrem vil jeg ikke anbefale deg å fryse. Da mister kremen veldig mye av luften som er pisket inn i den, og den blir mer en vassen suppe. Du kan fint koke grøten noen dager i forveien og oppbevare den i kjøleskap, så pisker du bare krem og blander i den kalde grøten, på juleaften. Lykke til :)

      Kommenter  (17)


  • Kristine

    3 år siden
    Hvor mye trenger jeg til en røre på 2l??

    Kommenter  (44)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristine, Litt usikker på hva du mener med 2 liter røre, men jeg antar at du skal ha to liter ferdig riskrem? Da bruker du 6 porsjoner i denne oppskriften. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Grethe

    4 år siden
    Hei! :) Kan denne lages dagen før? Er den best helt nylaget, eller er den best når den har "satt seg" litt? Også har jeg hørt at dette med porsjoner ikke alltid tilsvarer personer, hvor mange porsjoner bør jeg lage til 9 voksne og 2 barn? :)

    Kommenter  (70)

    • Jens

      4 år siden
      Hei! Riskrem er slektens faste dessert på julaften, og den er like god om den er lagd samme dag eller dagen før:) Skal ikke uttale meg skråsikkert om mengde, men hvis du lager ti porsjoner bør det holde (eventuelt lag tolv for å være sikker på at det blir rester:))

      Kommenter  (9)


  • Åse Vaksinen Sælensminde

    5 år siden
    Pinnekjøtt og riskrem til dessert er tradisjon hos oss julafta. Eg har alltid heimelaga saus, og nyttar solbærsirup som basis.

    Kommenter  (6)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Solbærsirup passer ypperlig til rødsaus. Jeg liker også rød saus med mye smak, og serverer riskremen med kirsebærsaus. Da er det jul! :)

      Kommenter  (5)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Takk for en fin oppskrift på riskrem. Hos oss en tradisjon som dessert julaften, men smaker jo veldig godt hele året.

    Kommenter  (2)


  • Joar Larsson Bø

    6 år siden
    Legg til en spisesje med sukker, so blir den litt bedre :)

    Kommenter  (16)


Det er mye kjærlighet i god mat