Riskrem - en herlig avslutning på julemiddagen

Riskrem på ekte vis

25
  • Enkel
  • 15 min
Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert.

Ingredienser

Riskrem

3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl ferdigkokt risgrøt
2 stk mandeldråper (kan sløyfes)

Rød saus

5 dl Piano® Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

200 g frosne jordbær
½ dl vann
100 g melis

Slik gjør du det

    1. Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.
    2. Bland grøten forsiktig inn i kremen. Smak eventuelt til med et par mandeldråper.
      Slik blir riskremen enda bedre – Ris a la mande:
  1. Rød saus

    1. Kok opp jordbær, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus.
    2. Server desserten med hjemmelaget rød saus eller Piano Bringebærsaus til.
Tips

Bruk gjerne restene fra gårsdagens risengrynsgrøt til å lage riskrem.

Kommentarer

  • Anita

    1 måneder siden
    Riskrem anbefalt av Tine, bør lages av heimelaga risgrøt kokt på skikkelig kumelk eller evt. heilmelk for dei som ikkje har sjølv!!!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat