Riskrem - en herlig avslutning på julemiddagen

Riskrem på ekte vis

26
378
Enkel15 min
Hjemmelaget riskrem er for mange en herlig avslutning på julemiddagen. Det blir ikke jul før du har spist riskrem med rød saus til dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

  • 3 dl
  • 1 ss
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 3 dl
    ferdigkokt risgrøt
  • 2 stk
    mandeldråper (kan sløyfes)

Rød saus

Eller lag din egen rød saus

  • 200 g
    frosne jordbær
  • ½ dl
    vann
  • 100 g
    melis

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem.

  2. 2

    Bland grøten forsiktig inn i kremen. Smak eventuelt til med et par mandeldråper.

    Slik blir riskremen enda bedre – Ris a la mande

    Slik blir riskremen enda bedre – Ris a la mande

Rød saus

  1. 3

    Kok opp jordbær, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus.

  2. 4

    Server desserten med hjemmelaget rød saus eller Piano Bringebærsaus til.

Tips

Bruk gjerne restene fra gårsdagens risengrynsgrøt til å lage riskrem.

Del denne oppskriften: