Riskrem med bringebærsaus
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Riskrem
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 450 g rester av hjemmelaget risgrøt, eller ferdig risgrøt
- 100 g mandler uten skall, (kan sløyfes)
Bringebærsaus
- 400 g frosne bringebær
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
Slik gjør du
1
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
2
Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
Bringebærsaus
1
Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
TipsDu kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.
2
Server riskremen med bringebærsaus.
TipsRiskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.
TipsHvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.