
Riskrem med bringebærsaus
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Riskrem
Bringebærsaus
Fremgangsmåte
- 1
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
- 2
Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
Bringebærsaus
- 3
Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Tips
Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.
- 4
Server riskremen med bringebærsaus.
Tips
Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.
Tips
Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



