Skip to main content

Riskrem med bringebærsaus

Enkel
20min

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

3.8
(99)
Next ImageRiskrem med bringebærsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

1 ss
sukker
1 ts
vaniljesukker
450 g
rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
100 g
mandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

400 g
frosne bringebær
100 g
melis
2 ss
sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.

  2. Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.

Bringebærsaus

  1. Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

    Tips

    Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

  2. Server riskremen med bringebærsaus.

    Tips

    Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter