Riskrem med bringebærsaus

Riskrem med bringebærsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
100 g mandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

400 g frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Slik gjør du det

    1. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
    2. Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
  1. Bringebærsaus

    1. Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
      Tips!

      Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

    2. Server riskremen med bringebærsaus.
      Tips!

      Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.

Tips!

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Beate

    2 år siden
    Jeg syns det er veldig godt med litt mandel essens i:-)

    Kommenter  (8)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Beate, Ja det gir en god smak til riskremen :) Kan anbefale deg å ha hakkede mandler opp i for litt ekstra piff. God jul.

      Kommenter  (13)


Det er mye kjærlighet i god mat