
Riskrem med bringebærsaus
Enkel•20 min min
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.
Ingredienser
Antall porsjoner
Riskrem
-
3 dl
-
1 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
-
450 grester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
-
100 gmandler uten skall (kan sløyfes)
Bringebærsaus
-
400 gfrosne bringebær
-
100 gmelis
-
2 sssitronsaft
Slik gjør du det
-
1
Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
-
2
Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
Bringebærsaus
-
3
Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Tips
Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.
-
4
Server riskremen med bringebærsaus.
Tips
Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.