Oppskrift på riskrem med bringebærsaus
2

Riskrem med bringebærsaus

(55)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Antall porsjoner

Ingredienser

Riskrem

3 dlTINE Kremfløte
1 sssukker
1 tsvaniljesukker
450 grester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
100 gmandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

400 gfrosne bringebær
100 gmelis
2 sssitronsaft

Slik gjør du det

  • Riskrem

    1. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
    2. Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
  • Bringebærsaus

    1. Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

      Tips:

      Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

    2. Server riskremen med bringebærsaus.

      Tips:

      Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.

Tips:

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Kommentarer