Riskrem med bringebærsaus

Riskrem med bringebærsaus

2
79
Enkel20 min
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

  • 3 dl
  • 1 ss
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 450 g
    rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
  • 100 g
    mandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

  • 400 g
    frosne bringebær
  • 100 g
    melis
  • 2 ss
    sitronsaft

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.

  2. 2

    Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.

Bringebærsaus

  1. 3

    Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.

    Tips

    Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

  2. 4

    Server riskremen med bringebærsaus.

    Tips

    Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.

Tips

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Del denne oppskriften: