Håndkle og blad
Riskrem med bringebærsaus
(6969)

Riskrem med bringebærsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Utgangspunktet er rester av risgrøt, men du kan også bruke ferdig grøt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

3 dlTINE Kremfløte
1 sssukker
1 tsvaniljesukker
450 grester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
100 gmandler uten skall (kan sløyfes)

Bringebærsaus

400 gfrosne bringebær
100 gmelis
2 sssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

  • Riskrem

    1. Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
    2. Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler, og dryss over.
  • Bringebærsaus

    1. Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food prosessor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at "steinene" i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan også bruke ferdig Piano bringebærsaus.

    2. Server riskremen med bringebærsaus.
      Blått hjerte
      Tips!

      Riskrem holder seg et par dager i kjøleskapet, og du kan gjerne doble oppskriften.

Blått hjerte
Tips!

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat