Hjemmelaget sjokoladefromasj

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på en deilig sjokoladedessert med friske bjørnebær, pistasjnøtter og ristede kokosflak.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gmørk sjokolade
1 dlsukker
1 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ½ dlkokosmelk
6 stkgelatinplater
3 dlTINE Kremfløte

Til servering

4 ssristede kokosflak
2 dlbjørnebær
1 sspistasjenøtter
1 sssitronmelisseblad

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Del sjokolade i biter og varm opp med sukker, melk og kokosmelk på lav varme. Rør til sjokoladen er smeltet og sukkeret oppløst.
    2. Klem ut vannet av gelatinen og rør ut i den varme blandingen til helt oppløst. Avkjøl til romtemperatur. Er blandingen for varm vil den skille seg fra kremen.
    3. Stivpisk kremfløte og vend inn i sjokoladeblandingen. Hell over i porsjonsformer. La stå kaldt i minst 30 minutter før servering.

      Tips:

      Selv om en fromasj setter seg relativt fort, kan du godt lage denne desserten dagen før bruk. Men legg på pynt rett før servering.

    4. Rist kokosflak i en tørr stekepanne til de får litt farge. Grovhakk pistasjnøtter. Server sjokoladefromasj med bjørnebær, ristede kokosflak, hakkede nøtter og noen sitronmelisseblader.

Tips:

Forskjellen på en fromasj og en mousse, er at fromasj lages med gelatin, mens en mousse baserer seg kun på stivpisket krem.

Kommentarer

  Legg til kommentar