
Hjemmelaget sjokoladefromasj
Her er oppskrift på en deilig sjokoladedessert med friske bjørnebær, pistasjnøtter og ristede kokosflak.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Del sjokolade i biter og varm opp med sukker, melk og kokosmelk på lav varme. Rør til sjokoladen er smeltet og sukkeret oppløst.
- 2
Klem ut vannet av gelatinen og rør ut i den varme blandingen til helt oppløst. Avkjøl til romtemperatur. Er blandingen for varm vil den skille seg fra kremen.
- 3
Stivpisk kremfløte og vend inn i sjokoladeblandingen. Hell over i porsjonsformer. La stå kaldt i minst 30 minutter før servering.
Tips
Selv om en fromasj setter seg relativt fort, kan du godt lage denne desserten dagen før bruk. Men legg på pynt rett før servering.
- 4
Rist kokosflak i en tørr stekepanne til de får litt farge. Grovhakk pistasjnøtter. Server sjokoladefromasj med bjørnebær, ristede kokosflak, hakkede nøtter og noen sitronmelisseblader.
Tips
Forskjellen på en fromasj og en mousse, er at fromasj lages med gelatin, mens en mousse baserer seg kun på stivpisket krem.