Hjemmelaget sjokoladefromasj
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gmørk sjokolade
-
1 dlsukker
-
1 ½ dl
-
1 ½ dlkokosmelk
-
6 stkgelatinplater
-
3 dl
Til servering
-
4 ssristede kokosflak
-
2 dlbjørnebær
-
1 sspistasjenøtter
-
1 sssitronmelisseblad
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Del sjokolade i biter og varm opp med sukker, melk og kokosmelk på lav varme. Rør til sjokoladen er smeltet og sukkeret oppløst.
-
2
Klem ut vannet av gelatinen og rør ut i den varme blandingen til helt oppløst. Avkjøl til romtemperatur. Er blandingen for varm vil den skille seg fra kremen.
-
3
Stivpisk kremfløte og vend inn i sjokoladeblandingen. Hell over i porsjonsformer. La stå kaldt i minst 30 minutter før servering.
Tips
Selv om en fromasj setter seg relativt fort, kan du godt lage denne desserten dagen før bruk. Men legg på pynt rett før servering.
-
4
Rist kokosflak i en tørr stekepanne til de får litt farge. Grovhakk pistasjnøtter. Server sjokoladefromasj med bjørnebær, ristede kokosflak, hakkede nøtter og noen sitronmelisseblader.