
Makroner med sjokoladeganach
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
130 gmandelmel
-
170 gmelis
-
3 tsvaniljesukker
-
3 stkeggehviter
-
80 gsukker
-
4 dråperbeige konditorfarge
Sjokoladeganach
-
200 gmørk sjokolade
-
1 dl
-
150 g
Slik gjør du det
-
1
Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
-
2
Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
Tips
Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.
-
3
Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
-
4
Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
-
5
Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl ganachen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose.
-
6
Sprøyt sjokoladeganach på undersiden av en makron og press sammen med en annen.