Makroner med sjokoladeganach

Makroner med sjokoladeganach

Kommentarer 6
  • Middels
  • 60 min
Makroner med sjokoladefyll er en perfekt avslutning på en bedre middag. Disse søte delikatessene fylt med mørk sjokoladekrem smelter i munnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

130 g mandelmel
170 g melis
3 ts vaniljesukker
3 stk eggehviter
80 g sukker
4 dråper beige konditorfarge

Sjokoladeganach

200 g mørk sjokolade
1 dl TINE Kremfløte
150 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
    2. Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
      Tips!

      Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.

    3. Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
    4. Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl ganachen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose.
    6. Sprøyt sjokoladeganach på undersiden av en makron og press sammen med en annen.
Tips!

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mona

    3 dager siden
    I sjokoladekremen står det at det skal være kremfløte i. Det står ikke noe om kremfløten i beskrivelsen av hvordan man lager kremen.
    Skal kremen piskes og has i? Eller ta i kremen i det smeltede smøret og sjokoladen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 dager siden
      Hei Mona: I steg 5 står det: Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl ganachen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Morten

    3 år siden
    Hei, det står ikke om det er varmluft eller over/undervarme på 170 grader, men regner med det er varmluft? Mvh Morten :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Morten, En fin huskeregel når du baker, er kun å bruke over- og undervarme. Dersom du steker på varmluft, så vil noen ovner gi en sterkere varme innerst i ovnen, på grunn av viften. Dette unngår du med "stille luft" i ovnen. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Åshild

    3 år siden
    Hei. Hvor lenge holder disse seg sånn ca? 😊

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Åshild, Jeg anbefaler deg å spise de opp i løpet av en liten uke :) De holder seg 5 til 7 dager i kjøleskap. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat