Makroner med sjokoladeganach

Makroner med sjokoladeganach

29
216
Middels60 min
Makroner med sjokoladefyll er en perfekt avslutning på en bedre middag. Disse søte delikatessene fylt med mørk sjokoladekrem smelter i munnen.

Ingredienser

Antall stykker

 • 130 g
  mandelmel
 • 170 g
  melis
 • 3 ts
  vaniljesukker
 • 3 stk
  eggehviter
 • 80 g
  sukker
 • 4 dråper
  beige konditorfarge

Sjokoladeganach

Slik gjør du det

 1. 1

  Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.

 2. 2

  Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.

  Tips

  Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.

 3. 3

  Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.

 4. 4

  Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.

 5. 5

  Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl ganachen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose.

 6. 6

  Sprøyt sjokoladeganach på undersiden av en makron og press sammen med en annen.

Tips

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

Del denne oppskriften: