Håndkle og blad
Makroner med sjokoladeganach
(4040)

Makroner med sjokoladeganach

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Makroner med sjokoladefyll er en perfekt avslutning på en bedre middag. Disse søte delikatessene fylt med mørk sjokoladekrem smelter i munnen.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

30
130 gmandelmel
170 gmelis
3 tsvaniljesukker
3 stkeggehviter
80 gsukker
4 dråperbeige konditorfarge

Sjokoladeganach

200 gmørk sjokolade
1 dlTINE Kremfløte
150 gTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
  2. Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
   Blått hjerte
   Tips!

   Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.

  3. Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
  4. Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl ganachen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose.
  6. Sprøyt sjokoladeganach på undersiden av en makron og press sammen med en annen.
Blått hjerte
Tips!

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat