Makroner med sjokoladeganach

Makroner med sjokoladeganach

16
 • Middels
 • 60 min
Makroner med sjokoladefyll er en perfekt avslutning på en bedre middag. Disse søte delikatessene fylt med mørk sjokoladekrem smelter i munnen.

Ingredienser

130 g mandelmel
170 g melis
3 ts vaniljesukker
3 stk eggehviter
80 g sukker
4 dråper beige konditorfarge

Sjokoladeganach

200 g mørk sjokolade
1 dl TINE Kremfløte
150 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Pisk romtempererte eggehviter i en kjøkkenmaskin til de skummer og har myke topper. Det er viktig å bruke tid, så kjør maskinen på middels hastighet. Tilsett sukker gradvis mens maskinen går og pisk til du får en seig marengs. Tilsett noen dråper konditorfarge om ønsket.
  2. Sikt mandelmel, melis og vaniljesukker sammen og vend inn i marengsen til du har en blank og litt flytende masse.
   Tips

   Det kan være vanskelig å vite om konsistensen er riktig første gang man prøver seg på makroner. Blander man for lite blir de ujevne og harde og blander man for mye flyter de utover. Konsistensen skal være så flytende at røren glatter seg ut etter 30 sekunder.

  3. Ha røren over i en sprøytepose med rund tipp og lag små rundinger på et stekebrett dekket med bakepapir. Dunk brettet i bordet slik at makronen jevnes ut på toppen.
  4. Sett ovnen på 170 °C. La makronen stå i romtemperatur i ca. 40 minutter slik at de får en stiv hinne før steking. Stek i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Varm fløte og smør på lav varme til smøret har smeltet. Tilsett sjokoladen i biter og rør til smeltet og du har en jevn og blank røre. Avkjøl ganachen til den har en fast kremkonsistens. Ha den over i en sprøytepose.
  6. Sprøyt sjokoladeganach på undersiden av en makron og press sammen med en annen.
Tips

Det kan være lurt å bruke en makronmatte eller tegne opp små rundinger på størrelse med en 5-kroning på et stykke bakepapir, slik at alle makronene blir like store.

Kommentarer

 • Frida

  6 måneder siden
  Kjempe gode makroner, men slet litt med sjokoladeganachen. Noen tips?

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   6 måneder siden
   Hmm.. Jeg har nok sikkert noen luretriks, men hva slet du med når det gjaldt ganachen, Frida?

    (0)

   • Frida

    6 måneder siden
    Jeg syns det burde stått mer nøyaktig at man foreksempel bør lage ganachen før makron bunnen. Sånn at den kan stå lenge i kjøleskapet. Ganachen bør jo minst stå i kjøleskapet i 1 time. Det var ikke jeg klar over. Så leste det på en anna oppskrift. Ellers var det veldig bra:)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

     6 måneder siden
     Skjønner!

     Her er det flere muligheter å gå frem på. Makroner kan også lages dagen før om man vil. Men både makroner og ganach må være helt avkjølt før de monteres.

     Ved nedkjøling av ganach, er det også mulig å ha den i en bolle og sette bollen i kaldt vann, slik at nedkjølingsprosessen går fortere. Ha kun vann til midt på bollen.

     Ganachen kan også lages dagen før.

     Jeg anbefaler å lese igjennom oppskriften før man begynner å bake, for å få en full oversikt over fremgangsmåter og ingredienser.

     Makroner er noe som blir morsommere å lage for hver gang du lager det. :)

     God bakst videre! :)

      (0)


Det er mye kjærlighet i god mat