Gløggtiramisu

Gløggtiramisu

2
62
Enkel15 min
Her har vi laget en fantastisk juleversjon av verdens mest berømte dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    vaniljestang
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 1 ¾ dl
    melis
  • 200 g
  • 1 stk
    sitron , revet skall av
  • 12 stk
    lady fingers-kjeks, savoiardikjeks (ladyfingers)
  • 3 dl
    vingløgg (ferdig blandet)
  • 1 ss
    kakao , eventuelt revet sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljefrø med eggeplommer og melis i en bolle og pisk luftig et par minutter. Tilsett ost og sitronskall, og pisk sammen til en jevn røre.

  2. 2

    Bryt kjeks i litt store biter og dypp raskt i gløgg. Legg halvparten av kjeksen i glassene. Fordel halvparten av røren over, legg på resten av kjeksen og så tilslutt røren. Sett desserten kjølig i minst én time før servering. Strø over kakao rett før servering.

    Tips

    Riv gjerne over litt sjokolade rett før servering.

Tips

Tiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres. For et ekstra delikat resultat kan du i tillegg til kakao også rive litt mørk sjokolade over kremostdesserten.

Del denne oppskriften: