![Gløggtiramisu](https://www.tine.no/_/recipeimage/w_160%2Ch_90%2Cc_fill%2Cx_3724%2Cy_2095%2Cg_xy_center/recipeimage/ma9sapm95pwkaqtfmiwz.jpg)
Gløggtiramisu
Enkel•40 min min
Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkgelatinplater
-
2 dl
-
2 stkkanelstenger
-
6 stkhel hele kardemommefrø
-
2 stkeggeplommer
-
3 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
-
3 dl
-
200 gTINE Kremost Original Naturell
-
10 stkpepperkaker
-
12 stksavoiardikjeks (ladyfingers)
-
50 gsjokolade , revet
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp juice med kanelstang og kardemomme og la det avkjøle.
-
2
Pisk crème fraîche og kremost hver for seg luftig. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den på lav varme i en kjele. Pisk eggeplommer luftig og vend sammen med crème fraîche og kremost mens du tilsetter gelatinen.
-
3
Kjør pepperkaker til smuler i en mikser eller morter. Fordel 1/3 av kremblandingen i bunn. Dypp kjeksen i juice og la den trekke i ca. 5 sekunder og vend i pepperkakesmuler og fordel utover i en 20x20 cm form slik at den dekkes. Gjenta prosessen og avslutt med et lag med kremblandingen på toppen.
-
4
Topp tiramisuen med revet sjokolade og pepperkakesmuler.