
Gløggtiramisu
Enkel•15 min min
Her har vi laget en fantastisk juleversjon av verdens mest berømte dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkvaniljestang
-
2 stkeggeplommer
-
1 ¾ dlmelis
-
1 pakke
-
1 stksitron , revet skall av
-
12 stklady fingers-kjeks, savoiardikjeks (ladyfingers)
-
3 dlvingløgg (ferdig blandet)
-
1 sskakao , eventuelt revet sjokolade
Slik gjør du det
-
1
Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljefrø med eggeplommer og melis i en bolle og pisk luftig et par minutter. Tilsett ost og sitronskall, og pisk sammen til en jevn røre.
-
2
Bryt kjeks i litt store biter og dypp raskt i gløgg. Legg halvparten av kjeksen i glassene. Fordel halvparten av røren over, legg på resten av kjeksen og så tilslutt røren. Sett desserten kjølig i minst én time før servering. Strø over kakao rett før servering.
Tips
Riv gjerne over litt sjokolade rett før servering.