Gløggtiramisu

Gløggtiramisu

8
75
Enkel40 min
Hva med en julevri på den klassiske versjonen av tiramisu? Her har vi laget en versjon med frisk gløgg i stedet for kaffe, en perfekt dessert til jul.  

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 stk
    gelatinplater
  • 2 dl
    Sunniva® Presset Eple og Appelsin med kanel og kardemomme
  • 2 stk
    kanelstenger
  • 6 stk
    hel hele kardemommefrø
  • 2 stk
    eggeplommer
  • 3 ss
    sukker
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 3 dl
  • 200 g
    TINE Kremost Original Naturell
  • 10 stk
    pepperkaker
  • 12 stk
    savoiardikjeks (ladyfingers)
  • 50 g
    sjokolade , revet

Slik gjør du det

  1. 1

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann i minimum 5 minutter. Kok opp juice med kanelstang og kardemomme og la det avkjøle.

  2. 2

    Pisk crème fraîche og kremost hver for seg luftig. Klem ut vannet av gelatinen og smelt den på lav varme i en kjele. Pisk eggeplommer luftig og vend sammen med crème fraîche og kremost mens du tilsetter gelatinen.

  3. 3

    Kjør pepperkaker til smuler i en mikser eller morter. Fordel 1/3 av kremblandingen i bunn. Dypp kjeksen i juice og la den trekke i ca. 5 sekunder og vend i pepperkakesmuler og fordel utover i en 20x20 cm form slik at den dekkes. Gjenta prosessen og avslutt med et lag med kremblandingen på toppen.

  4. 4

    Topp tiramisuen med revet sjokolade og pepperkakesmuler.

Tips

Tiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres.

Del denne oppskriften: