Gløggtiramisu

Gløggtiramisu

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Her har vi laget en fantastisk juleversjon av verdens mest berømte dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk vaniljestang
2 stk eggeplommer
1 ¾ dl melis
200 g TINE Kremgo’® Naturell
1 stk sitron , revet skall av
12 stk lady fingers-kjeks, savoiardikjeks (ladyfingers)
3 dl vingløgg (ferdig blandet)
1 ss kakao , eventuelt revet sjokolade

Slik gjør du det

    1. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljefrø med eggeplommer og melis i en bolle og pisk luftig et par minutter. Tilsett ost og sitronskall, og pisk sammen til en jevn røre.
    2. Bryt kjeks i litt store biter og dypp raskt i gløgg. Legg halvparten av kjeksen i glassene. Fordel halvparten av røren over, legg på resten av kjeksen og så tilslutt røren. Sett desserten kjølig i minst én time før servering. Strø over kakao rett før servering.
      Tips!

      Riv gjerne over litt sjokolade rett før servering.

Tips!

Tiramisu er utmerket å lage dagen før den skal serveres. For et ekstra delikat resultat kan du i tillegg til kakao også rive litt mørk sjokolade over kremostdesserten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • M.F.

    3 år siden
    Unngå å gjøre samme feilen som meg - det er ferdigblandet gløgg man skal benytte. Ikke ublandet. Det smakte helt forferdelig (Sterkt).

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, Det var leit å høre. Vi skriver i oppskriften at det er vingløgg man skal bruke, og denne er drikkeklar når du kjøper den på Vinmonopolet. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat