Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter
Enkel•45 min min
Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Mousse
-
4 dl
-
1 dlgløgg
-
125 gmelkesjokolade
Ristede nøtter
-
50 gpekannøtter
-
2 ssmelis
-
1 ts
-
¼ tskardemomme
-
¼ tskanel
-
¼ tsingefær
Slik gjør du det
-
1
Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.
-
2
Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
-
3
Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.
Ristede nøtter
-
4
Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
-
5
Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.