tablecloth-basil
Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter
(6)

Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Mousse

4 dlTINE Kremfløte
1 dlgløgg
125 gmelkesjokolade

Ristede nøtter

50 gpekannøtter
2 ssmelis
1 tsTINE Meierismør
¼ tskardemomme
¼ tskanel
¼ tsingefær
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Mousse

    1. Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.
    2. Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
    3. Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.
  • Ristede nøtter

    1. Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
    2. Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.
blue heart
Tips!

Husk at moussen må stå kjølig noen timer etter at den er ferdig laget. Desserten kan med fordel lages dagen før servering.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff