Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Mousse

4 dl TINE Kremfløte
1 dl gløgg
125 g melkesjokolade

Ristede nøtter

50 g pekannøtter
2 ss melis
1 ts TINE Meierismør
¼ ts kardemomme
¼ ts kanel
¼ ts ingefær

Slik gjør du det

    1. Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.
    2. Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
    3. Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.
  1. Ristede nøtter

    1. Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
    2. Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.
Tips!

Husk at moussen må stå kjølig noen timer etter at den er ferdig laget. Desserten kan med fordel lages dagen før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat