Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Mousse

4 dlTINE Kremfløte
1 dlgløgg
125 gmelkesjokolade

Ristede nøtter

50 gpekannøtter
2 ssmelis
1 tsTINE Meierismør
¼ tskardemomme
¼ tskanel
¼ tsingefær
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Mousse

    1. Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.
    2. Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
    3. Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.
  • Ristede nøtter

    1. Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
    2. Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.

Tips:

Husk at moussen må stå kjølig noen timer etter at den er ferdig laget. Desserten kan med fordel lages dagen før servering.

Kommentarer

  Legg til kommentar