Fromasj med valnøtter og bringebærsaus
Middels•15 min min
Forfriskende fromasj med bringebærsaus smaker nydelig av sommer enten du lager sausen av nyplukkede bær eller henter opp fra fryseren. Mynteblader gir det lille ekstra som gjør desserten til en god smaksopplevelse samtidig som de dekorerer lekkert.
Ingredienser
Antall porsjoner
Fromasj
-
5 platergelatin
-
3 dl
-
3 dl
-
5 stkhakkede valnøtter
-
½ stksitron (saften av)
Bringebærsaus
-
2 dlbringebær
-
6 stkmynteblader
-
2 sssukker
Slik gjør du det
-
1
La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Bland Kesam, Crème Fraîche og valnøtter.
-
2
Ta gelatinen opp fra vannet, la den smelte ved svak varme i en kjele sammen med sitronsaften. Avkjøl litt før du rører den i blandingen. Hell i porsjonsformer eller glass. Settes kjølig i ca. 4 timer.
-
3
Miks ingrediensene til sausen. Dypp formene i varmt vann og hvelv fromasjen på asjetter eller server i porsjonsformene/glassene. Pynt fromasjen med mynteblader og server sausen til.