Fromasj med bringebærsaus

Fromasj med valnøtter og bringebærsaus

10
  • Middels
  • 15 min
Forfriskende fromasj med bringebærsaus smaker nydelig av sommer enten du lager sausen av nyplukkede bær eller henter opp fra fryseren. Mynteblader gir det lille ekstra som gjør desserten til en god smaksopplevelse samtidig som de dekorerer lekkert.

Ingredienser

Fromasj

5 plater gelatin
3 dl Kesam® Vanilje
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
5 stk hakkede valnøtter
½ stk sitron (saften av)

Bringebærsaus

2 dl bringebær
6 stk mynteblader
2 ss sukker

Slik gjør du det

    1. La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Bland Kesam, Crème Fraîche og valnøtter.
    2. Ta gelatinen opp fra vannet, la den smelte ved svak varme i en kjele sammen med sitronsaften. Avkjøl litt før du rører den i blandingen. Hell i porsjonsformer eller glass. Settes kjølig i ca. 4 timer.
    3. Miks ingrediensene til sausen. Dypp formene i varmt vann og hvelv fromasjen på asjetter eller server i porsjonsformene/glassene. Pynt fromasjen med mynteblader og server sausen til.
Tips

#1: Du kan også servere fromasjen med en miks av forskjellige typer skogsbær, for eksempel bringebær, blåbær og bjørnebær.

#2: Dårlig tid? Du kan kutte ned på avkjølingsiden ved å sette bollen du lager fromasjen i, i kaldt vann i oppvaskkummen. Bruker du kaldt nok vann stivner den så raskt at det kan være viktig å følge med slik at den ikke blir for raskt tykk. Deretter har du den over i bollen eller glasset du ønsker å servere fromasjen i.

Kommentarer

  • Sahba

    2 år siden
    Hei! Er det vanlig at denne oppskriften ikke brukes kremfløte? Nesten alle typer fromasjen brukes kremfløte :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sahba,

      I denne oppskriften har vi brukt Kesam og Crème Fraîche for en syrligere smak :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat