Fromasj med bringebærsaus

Fromasj med valnøtter og bringebærsaus

Kommentarer 10
  • Middels
  • 15 min
Forfriskende fromasj med bringebærsaus smaker nydelig av sommer enten du lager sausen av nyplukkede bær eller henter opp fra fryseren. Mynteblader gir det lille ekstra som gjør desserten til en god smaksopplevelse samtidig som de dekorerer lekkert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fromasj

5 plater gelatin
3 dl Kesam® Vanilje
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
5 stk hakkede valnøtter
½ stk sitron (saften av)

Bringebærsaus

2 dl bringebær
6 stk mynteblader
2 ss sukker

Slik gjør du det

    1. La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Bland Kesam, Crème Fraîche og valnøtter.
    2. Ta gelatinen opp fra vannet, la den smelte ved svak varme i en kjele sammen med sitronsaften. Avkjøl litt før du rører den i blandingen. Hell i porsjonsformer eller glass. Settes kjølig i ca. 4 timer.
    3. Miks ingrediensene til sausen. Dypp formene i varmt vann og hvelv fromasjen på asjetter eller server i porsjonsformene/glassene. Pynt fromasjen med mynteblader og server sausen til.
Tips!

#1: Du kan også servere fromasjen med en miks av forskjellige typer skogsbær, for eksempel bringebær, blåbær og bjørnebær.

#2: Dårlig tid? Du kan kutte ned på avkjølingsiden ved å sette bollen du lager fromasjen i, i kaldt vann i oppvaskkummen. Bruker du kaldt nok vann stivner den så raskt at det kan være viktig å følge med slik at den ikke blir for raskt tykk. Deretter har du den over i bollen eller glasset du ønsker å servere fromasjen i.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sahba

    11 måneder siden
    Hei! Er det vanlig at denne oppskriften ikke brukes kremfløte? Nesten alle typer fromasjen brukes kremfløte :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Sahba,

      I denne oppskriften har vi brukt Kesam og Crème Fraîche for en syrligere smak :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Mariam

    5 år siden
    Hvordan bruker man agar i denne oppskriften

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Mariam. Du kan bruke agar-agar på samme måte som gelatinen. Om den er i pulverform smelter du den i en liten kjele sammen med en liten skje vann. Hold den på lav temperatur.

      Kommenter  (0)


  • camilla eide nilsen

    5 år siden
    Er det samme om eg bruker frosne bringebær eller ferske?

    Kommenter  (1)

    • Lise Foss Andersen

      5 år siden
      Hei Camilla! Det går veldig fint å bruke frosne bringebær til sausen. Nå som vi er midt i bringebærsesongen er det lurt å fryse ned litt ekstra bær slik at du kan ta det opp og lage den samme desserten en senere gang. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • stina

    5 år siden
    hvordan løser du opp gelantinen i kjelen?

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Stina! Du har saften av 1/2 sitron i kjelen og varmer opp. Kryst vannet fra de bløtte gelatinplatene og legg de i kjelen hvor sitronsaften er. De løses opp i den varme sitronsaften. Rør gjerne litt.

      Kommenter  (0)


  • Ann-Kristin

    6 år siden
    Jeg bruker fromasjen til fyll på en nøttebunn, så koker jeg opp en pose skogsbær med sitron og sukker, rører i gelatine og tømmer på toppen etter at fromasjen har stivnet. La toppingen stivne også, så hr du en deilig, enkel kake!

    Kommenter  (3)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for et ypperlig tips, Ann-Kristin!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat