Fromasj med bringebærsaus
Enkel•45 min min
En frisk og god dessert med smak av bringebær. Her har vi brukt Piano bringebærsaus i selve fromasjen og på toppen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 stkgelatinplater
-
1 ½ dl
-
150 gfrosne bringebær
-
3 dl
Topping
-
1 pakke
-
100 stkfriske bringebær
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
-
2
Varm opp bringebærsaus til rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, klem ut vannet av gelatinen og rør den bløtlagte gelatinen inn i sausen til den er oppløst.
-
3
Ha frosne bringebær og kremfløte i en kjøkkenmaskin med ballongvisp og pisk til stiv krem.
Tips
Ønsker du en lettere dessert, kan du erstatte kremfløten med Tine Lett piskbar fløte.
-
4
Hell gelatinblandingen i kremen og visp godt sammen.
-
5
Hell bringebærkremen over i glass og sett i kjøleskap i ca. 30 minutter så den stivner til fromasj. Server toppet med friske bringebær og bringebærsaus.
Tips
Ønsker du litt knas på toppen kan du drysse over hakkede nøtter, knust kjeks, marengs eller kakestrøssel.