tablecloth-basil
Fromasj med bringebærsaus
(22)

Fromasj med bringebærsaus

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Forfriskende fromasj med bringebærsaus smaker nydelig av sommer enten du lager sausen av nyplukkede bær eller henter opp fra fryseren. Mynteblader gir det lille ekstra som gjør desserten til en god smaksopplevelse samtidig som de dekorerer lekkert.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Fromasj

5 platergelatin
3 dlKesam® Vanilje
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
5 stkhakkede valnøtter
½ stksitron (saften av)

Bringebærsaus

2 dlbringebær
6 stkmynteblader
2 sssukker
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. La gelatinen ligge i kaldt vann i 5 - 10 minutter. Bland Kesam, Crème Fraîche og valnøtter.
    2. Ta gelatinen opp fra vannet, la den smelte ved svak varme i en kjele sammen med sitronsaften. Avkjøl litt før du rører den i blandingen. Hell i porsjonsformer eller glass. Settes kjølig i ca. 4 timer.
    3. Miks ingrediensene til sausen. Dypp formene i varmt vann og hvelv fromasjen på asjetter eller server i porsjonsformene/glassene. Pynt fromasjen med mynteblader og server sausen til.
blue heart
Tips!

#1: Du kan også servere fromasjen med en miks av forskjellige typer skogsbær, for eksempel bringebær, blåbær og bjørnebær.

#2: Dårlig tid? Du kan kutte ned på avkjølingsiden ved å sette bollen du lager fromasjen i, i kaldt vann i oppvaskkummen. Bruker du kaldt nok vann stivner den så raskt at det kan være viktig å følge med slik at den ikke blir for raskt tykk. Deretter har du den over i bollen eller glasset du ønsker å servere fromasjen i.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff