Skip to main content

Blåbærdessert og lett Panna Cotta

Enkel
20min

Blåbærdesserten er en frisk og lett krem med syrlig smak. Den lette panna cottaen er en magrere variant hvor vi bruker H-melk og vaniljekesam i stedet for fløte, samtidig som vi beholder den gode smaken.

4.0
(37)
Next ImageBlåbærdessert og lett Panna Cotta

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Blåbærdessert

2 dl
blåbær
2 stk
eggehvite
5 ss
sukker
1 stk
lime, revet skall av

Pynt

1 dl
blåbær

Lett Panna Cotta

3 plate
gelatin
1 stk
vaniljestang
4 ss
sukker, eller fruktose

Fremgangsmåte

  1. Bland blåbær og kesam. Visp eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og fortsett å vispe noen minutter. Bland Kesam, vispet eggehvite og limeskall. Hell opp i porsjonsglass. Sett glassene i fryseren i to timer. Pynt med blåbær og eventuelt litt revet limeskall.

Lett Panna Cotta

  1. Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.

  2. Hell i porsjonsglass eller former. La blandingen stå kaldt i kjøleskap i minst fire timer før servering. Server gjerne med appelsinbåter eller annen frukt/bær.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk å beregne nok tid til å la desserten stå kaldt før servering slik at den får den rette konsistensen!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter