Blåbærdessert og lett Panna Cotta
Blåbærdesserten er en frisk og lett krem med syrlig smak. Den lette panna cottaen er en magrere variant hvor vi bruker H-melk og vaniljekesam i stedet for fløte, samtidig som vi beholder den gode smaken.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
Blåbærdessert
- 2 dl blåbær
- 2 dl Kesam® Mager Naturell
- 2 stykk eggehvite
- 5 ss sukker
- 1 stykk lime, , revet skall av
Lett Panna Cotta
- 3 plate gelatin
- 1 stykk vaniljestang
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 4 ss sukker, , eller fruktose
- 3 dl Kesam® Vanilje laktosefri
Slik gjør du
1
Bland blåbær og kesam. Visp eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og fortsett å vispe noen minutter. Bland Kesam, vispet eggehvite og limeskall. Hell opp i porsjonsglass. Sett glassene i fryseren i to timer. Pynt med blåbær og eventuelt litt revet limeskall.
Lett Panna Cotta
1
Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.
2
Hell i porsjonsglass eller former. La blandingen stå kaldt i kjøleskap i minst fire timer før servering. Server gjerne med appelsinbåter eller annen frukt/bær.
TipsHusk å beregne nok tid til å la desserten stå kaldt før servering slik at den får den rette konsistensen!