Blåbærdessert og lett Panna Cotta

Blåbærdessert og lett Panna Cotta

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 20 min
Blåbærdesserten er en frisk og lett krem med syrlig smak. Den lette panna cottaen er en magrere variant hvor vi bruker H-melk og vaniljekesam i stedet for fløte, samtidig som vi beholder den gode smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass

Blåbærdessert

2 dl blåbær
2 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
2 stk eggehviter
5 ss sukker
1 stk lime , revet skall av

Pynt

1 dl blåbær

Lett Panna Cotta

3 plater gelatin
1 stk vaniljestang
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 ss sukker , eller fruktose
3 dl Kesam® Vanilje

Slik gjør du det

    1. Bland blåbær og kesam. Visp eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og fortsett å vispe noen minutter. Bland Kesam, vispet eggehvite og limeskall. Hell opp i porsjonsglass. Sett glassene i fryseren i to timer. Pynt med blåbær og eventuelt litt revet limeskall.
  1. Lett Panna Cotta

    1. Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.
    2. Hell i porsjonsglass eller former. La blandingen stå kaldt i kjøleskap i minst fire timer før servering. Server gjerne med appelsinbåter eller annen frukt/bær.
Tips!

Husk å beregne nok tid til å la desserten stå kaldt før servering slik at den får den rette konsistensen!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • siv

    4 år siden
    kan denne stå over natta? om jeg lager den på kvelden før og serverer den kvelden etter, går det fint?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      4 år siden
      Hei Siv. Du kan fint lage begge deler dagen før. Pass på at du pakker inn glassene med panne cotta med plastfilie, slik at de ikke tar lukt eler smak fra andre ting i kjøleskapet. "Kesamisen" ville jeg ikke laget i porsjonsglass, men heller i en beholder som tåler fryser over flere timer. Så kan du fordele "isen" over i porsjonsglass rett før servering. God helg!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    5 år siden
    Hvor lenge må den stå før den er stivnet og kan serveres?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Kristin. Jeg ville nok ha beregnet 3-4 timer for panna cottaen å stivne. Beklager sent svar!

      Kommenter  (0)


  • Anna

    5 år siden
    andre gang eg lager denne :) fantastisk god, frisk og søt :) nydelig kombinasjon :) pluss den er lett å lage

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Anna!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat