Blåbærdessert og lett Panna Cotta

(26)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blåbærdesserten er en frisk og lett krem med syrlig smak. Den lette panna cottaen er en magrere variant hvor vi bruker H-melk og vaniljekesam i stedet for fløte, samtidig som vi beholder den gode smaken.

Antall porsjoner

4

Utstyr

Porsjonsglass

Ingredienser

Blåbærdessert

2 dlblåbær
2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
2 stkeggehviter
5 sssukker
1 stklime, revet skall av

Pynt

1 dlblåbær

Lett Panna Cotta

3 platergelatin
1 stkvaniljestang
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 sssukker, eller fruktose
3 dlKesam® Vanilje
 Les kommentarer (6) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Blåbærdessert

    1. Bland blåbær og kesam. Visp eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og fortsett å vispe noen minutter. Bland Kesam, vispet eggehvite og limeskall. Hell opp i porsjonsglass. Sett glassene i fryseren i to timer. Pynt med blåbær og eventuelt litt revet limeskall.
  • Lett Panna Cotta

    1. Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp melk sammen med vaniljestangen og vaniljen. Ta ut vaniljestangen. Løs gelatinen opp i den kokende melken, rør og avkjøl blandingen litt før vaniljekesam blandes inn.
    2. Hell i porsjonsglass eller former. La blandingen stå kaldt i kjøleskap i minst fire timer før servering. Server gjerne med appelsinbåter eller annen frukt/bær.

Tips:

Husk å beregne nok tid til å la desserten stå kaldt før servering slik at den får den rette konsistensen!

Kommentarer

  Legg til kommentar