Søtt pinnebrød med nøtter og sjokolade

Søtt pinnebrød med nøtter og sjokolade

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 70 min
Dette er en gourmetvariant av det vanlige pinnebrødet laget på bolledeig og fylt med deilig nøtter og sjokolade.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g gjær
8 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts salt
1 ½ dl mandler
200 g sjokolade

Slik gjør du det

    1. Smelt smør. Tilsett melk og varm til 37 °C. Rør ut gjær i væsken og bland med hvetemel, sukker, kardemomme og salt. Elt til en jevn og smidig deig, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. La deigen heve i 1 time. Hakk mandler og sjokolade og kna inn i deigen.
    3. Del deigen i små biter. Rull tynne pølser med hendene og surr rundt en pinne. Stek over bålet. Bruk tid og roter pinnen slik at du unngår at brødet blir brent utenpå og rått i midten.
      Tips!

      Når du skal grille pinnebrød over åpen flamme, er det viktig å rotere pinnebrødet hele tiden. Finn det varmeste stedet, men unngå direkte flamme. Pinnebrødene kan også grilles på indirekte varme på en grill.

Tips!

Skal du ut på tur kan deigen til pinnebrødet hevet mens du går. Innen det er fyr på bålet er deigen klar og du kan nyte nystekt pinnebrød.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat