Søte boller med Cottage Cheese

Søte boller med Cottage Cheese

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 90 min
  • 12 min
Cottage Cheese gir ekstra saftig bakst som her i boller med honning, vaniljestang og tranebær. Du vil bli overrasket hvor gode de er, og det helt uten sukker!

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g TINE Cottage Cheese Original
1 ½ dl flytende honning
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 pakke fersk gjær à 50 gram
900 g hvetemel
1 stk vaniljestang
100 g tørkede tranebær

Til pensling

1 stk eggeplomme
1 ss Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

    1. Kjør Cottage Cheese og honning til en glatt masse, i blender eller hurtighakke.
    2. Splitt vaniljestangen på tvers, skrap ut frøene og ha det i en kjele med melken. Varm opp til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha det i en bakebolle, tilsett resten av melken, Cottage Cheese-blandingen og melet. Elt til deigen så vidt slipper bollen, men fortsatt er litt klissete. Juster eventuelt med litt mer mel.
      Tips!

      Bare MÅ du ha kardemomme i bolledeig tilsett ca. ½ ts per kilo mel. 

    3. Dekk til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 min) på et lunt sted.
    4. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
    5. Ha deigen på melet bakebord, tilsett tranebær og del i ca. 12 emner. Trill ut til jevne boller. Pass på at det ikke kommer for mye tranebær i ytterflaten på bollene, da det har lett for å svi seg. Sett bollene på smurt stekebrett. Dekk til med litt plastfolie og etterhev 15-20 minutter på et lunt sted.
    6. Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan fint erstatte tranebær med tørket aprikos eller rosiner.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat