Søte boller med Cottage Cheese

Søte boller med Cottage Cheese

3
90
Enkel90 min
Cottage Cheese gir ekstra saftig bakst som her i boller med honning, vaniljestang og tranebær. Du vil bli overrasket hvor gode de er, og det helt uten sukker!

Ingredienser

Antall stykker

Til pensling

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør Cottage Cheese og honning til en glatt masse, i blender eller hurtighakke.

  2. 2

    Splitt vaniljestangen på tvers, skrap ut frøene og ha det i en kjele med melken. Varm opp til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha det i en bakebolle, tilsett resten av melken, Cottage Cheese-blandingen og melet. Elt til deigen så vidt slipper bollen, men fortsatt er litt klissete. Juster eventuelt med litt mer mel.

    Tips

    Bare MÅ du ha kardemomme i bolledeig tilsett ca. ½ ts per kilo mel. 

  3. 3

    Dekk til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 min) på et lunt sted.

  4. 4

    Forvarm stekeovnen til 225 °C.

  5. 5

    Ha deigen på melet bakebord, tilsett tranebær og del i ca. 12 emner. Trill ut til jevne boller. Pass på at det ikke kommer for mye tranebær i ytterflaten på bollene, da det har lett for å svi seg. Sett bollene på smurt stekebrett. Dekk til med litt plastfolie og etterhev 15-20 minutter på et lunt sted.

  6. 6

    Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan fint erstatte tranebær med tørket aprikos eller rosiner.

Del denne oppskriften: