Søte boller med Cottage Cheese
Enkel•90 min12 min
Ingredienser
Antall stykker
-
150 g
-
1 ½ dlflytende honning
-
6 dl
-
1 pakkefersk gjær à 50 gram
-
900 ghvetemel
-
1 stkvaniljestang
-
100 gtørkede ferske tranebær
Til pensling
-
1 stkeggeplomme
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Kjør Cottage Cheese og honning til en glatt masse, i blender eller hurtighakke.
-
2
Splitt vaniljestangen på tvers, skrap ut frøene og ha det i en kjele med melken. Varm opp til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i litt av den lunkne melka. Ha det i en bakebolle, tilsett resten av melken, Cottage Cheese-blandingen og melet. Elt til deigen så vidt slipper bollen, men fortsatt er litt klissete. Juster eventuelt med litt mer mel.
Tips
Bare MÅ du ha kardemomme i bolledeig tilsett ca. ½ ts per kilo mel.
-
3
Dekk til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 40 min) på et lunt sted.
-
4
Forvarm stekeovnen til 225 °C.
-
5
Ha deigen på melet bakebord, tilsett tranebær og del i ca. 12 emner. Trill ut til jevne boller. Pass på at det ikke kommer for mye tranebær i ytterflaten på bollene, da det har lett for å svi seg. Sett bollene på smurt stekebrett. Dekk til med litt plastfolie og etterhev 15-20 minutter på et lunt sted.
-
6
Visp sammen egg og melk, pensle bollene og stek på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.