Minisnurrer

Minisnurrer med kokos

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 70 min
Bak noen fristende snurrer med kokosfyll. De egner seg godt for frysing og tiner fort. Smør med melisglasur og dryss på kokos rett før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
75 g TINE Meierismør
2 ½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ dl sukker
¼ ts salt
1 ts kardemomme
7 ½ dl hvetemel

Fyll:

50 g TINE Meierismør
1 dl kokosmasse
1 dl melis

Glasur:

2 dl melis (gjerne med smak)
1 ½ ss vann
1 dl kokosmasse (til å strø over)

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften gir ca. 60 minisnurrer. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ca. 37 °C.
    3. Hell litt av væsken over gjæren og rør til deigen er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og mel. Arbeid deigen til den blir blank og smidig. Hev under plast i ca 30 min.
    4. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
    5. Del deigen i 2 deler og kjevle ut på lett melet bakebord til avlange leiver, ca 55 x 20 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 30 biter. Legg i små muffinsformer og sett på plate. La det heve under plast i ca 20 min.
    6. Stek snurrene midt i ovnen i 5 - 7 minutter, avkjøl på rist, gjerne under et kjøkkenhåndklede.
    7. Rør sammen melis og vann. Ringle det på bollene og strø over kokos. La glasuren stivne før du tar med bollene på tur.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • olav

    4 år siden
    Hvor mye mel skal det være?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Olav, Det skal være 7,5 desiliter mel i denne oppskriften. Jeg har rettet feilen i oppskriften, tusen takk for at du sa i fra:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat