Minisnurrer med kokos
Bak noen fristende snurrer med kokosfyll. De egner seg godt for frysing og tiner fort. Smør med melisglasur og dryss på kokos rett før servering.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 75 g TINE® Meierismør
- 2.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 dl sukker
- 0.25 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 7.5 dl hvetemel
Fyll:
- 50 g TINE® Meierismør
- 1 dl kokosmasse
- 1 dl melis
Glasur:
- 2 dl melis, (gjerne med smak)
- 1.5 ss vann
- 1 dl kokosmasse, (til å strø over)
Slik gjør du
1
Denne oppskriften gir ca. 60 minisnurrer. Sett stekeovnen på 250 °C.
2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ca. 37 °C.
3
Hell litt av væsken over gjæren og rør til deigen er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og mel. Arbeid deigen til den blir blank og smidig. Hev under plast i ca 30 min.
4
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
5
Del deigen i 2 deler og kjevle ut på lett melet bakebord til avlange leiver, ca 55 x 20 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 30 biter. Legg i små muffinsformer og sett på plate. La det heve under plast i ca 20 min.
6
Stek snurrene midt i ovnen i 5 - 7 minutter, avkjøl på rist, gjerne under et kjøkkenhåndklede.
7
Rør sammen melis og vann. Ringle det på bollene og strø over kokos. La glasuren stivne før du tar med bollene på tur.