
Minisnurrer med kokos
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
75 g
-
2 ½ dl
-
½ dlsukker
-
¼ tssalt
-
1 tskardemomme
-
7 ½ dlhvetemel
Fyll:
-
50 g
-
1 dlkokosmasse
-
1 dlmelis
Glasur:
-
2 dlmelis (gjerne med smak)
-
1 ½ ssvann
-
1 dlkokosmasse (til å strø over)
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften gir ca. 60 minisnurrer. Sett stekeovnen på 250 °C.
-
2
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ca. 37 °C.
-
3
Hell litt av væsken over gjæren og rør til deigen er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og mel. Arbeid deigen til den blir blank og smidig. Hev under plast i ca 30 min.
-
4
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
-
5
Del deigen i 2 deler og kjevle ut på lett melet bakebord til avlange leiver, ca 55 x 20 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 30 biter. Legg i små muffinsformer og sett på plate. La det heve under plast i ca 20 min.
-
6
Stek snurrene midt i ovnen i 5 - 7 minutter, avkjøl på rist, gjerne under et kjøkkenhåndklede.
-
7
Rør sammen melis og vann. Ringle det på bollene og strø over kokos. La glasuren stivne før du tar med bollene på tur.