
Lussekatter med Kesam®
Enkel•150 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
-
100 g
-
4 dl
-
25 gfersk gjær
-
3 dl
-
1 stkegg
-
1 gmalt safran
-
1 ½ dlsukker
-
¼ tssalt
-
1 ½ lhvetemel
-
1 stkegg til pensling
-
1 pakkerosiner til pynt
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en gryte. Tilsett melk og varm til fingervarmt. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.
-
2
Rør inn Kesam, egg, safran, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig, ca. 10 minutter.
Tips
Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.
-
3
Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.
-
4
Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
-
5
Pensle lussekattene med et sammenpisket egg og pynt med rosiner. Stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne. Avkjøl på rist.