Skip to main content

Lussekatter med Kesam® Vanilje

Enkel
2t 30min

Med Kesam® i lussekattene blir de ekstra saftige og friske i smaken. Denne oppskriften vil alle like på Luciadagen 13. desember.

4.0
(93)
Next ImageLussekatter med Kesam® Vanilje

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 g
malt safran
0.5 ts
gurkemeie
50 g
fersk gjær
1 stk
egg
150 g
sukker
0.25 ts
salt
1 kg
hvetemel

Pynt

1 pakke
rosiner
2 dl
finkornet sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en gryte. Tilsett melk, safran og gurkemeie og varm til ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.

  2. Rør inn Kesam® Vanilje, egg, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig i ca. 15 minutter.

    Tips

    Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.
  3. Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.

  4. Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter. Pynt med rosiner og stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne.

Topping

  1. Smelt smør og ha sukker på en tallerken. Pensle smør over lussekattene mens de fremdeles er varme og dypp dem i sukkeret.

  2. Avkjøl bollene på en rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Som annen søt gjærdeig kan lussekattene fint bakes god tid før Lucia (og denne deigen blir gode boller hele året) og fryses, for så å varmes på selve dagen, eller en annen dag du har bruk for en liten godbit.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter