Lussekatter med Kesam® Vanilje
Enkel•150 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
-
150 g
-
4 dl
-
3 gmalt safran
-
50 gfersk gjær
-
2 dl
-
1 stkegg
-
150 gsukker
-
¼ tssalt
-
1 kghvetemel
Pynt
-
1 pakkerosiner
-
100 g
-
2 dlfinkornet sukker
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en gryte. Tilsett melk og safran og varm til ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.
-
2
Rør inn Kesam, egg, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig i ca. 15 minutter.
Tips
Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.
-
3
Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.
-
4
Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter. Pynt med rosiner og stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne.
Topping
-
5
Smelt smør og ha sukker på en tallerken. Pensle smør over lussekattene mens de fremdeles er varme og dypp dem i sukkeret.
-
6
Avkjøl bollene på en rist.