Lussekatter med Kesam®

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med Kesam® i lussekattene blir de ekstra saftige og friske i smaken.

Antall stykker

Ingredienser

100 gTINE Meierismør
4 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 gfersk gjær
3 dlKesam® Original
1 stkegg
1 gmalt safran
1 ½ dlsukker
¼ tssalt
1 ½ lhvetemel
1 stkegg til pensling
1 pakkerosiner til pynt

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Tilsett melk og varm til fingervarmt. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.
    2. Rør inn Kesam, egg, safran, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig, ca. 10 minutter.

      Tips:

      Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.

    3. Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.
    4. Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
    5. Pensle lussekattene med et sammenpisket egg og pynt med rosiner. Stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne. Avkjøl på rist.

Tips:

Som annen søt gjærdeig kan lussekattene fint bakes god tid før Lucia (og denne deigen blir gode boller hele året) og fryses, for så å varmes på selve dagen, eller en annen dag du har bruk for en liten godbit.

Kommentarer

  Legg til kommentar