Lussekatter med Kesam®

Lussekatter med Kesam®

8
70
Enkel150 min
Med Kesam® i lussekattene blir de ekstra saftige og friske i smaken. Denne oppskriften vil alle like på Luciadagen 13. desember.

Ingredienser

Antall stykker

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en gryte. Tilsett melk og varm til fingervarmt. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.

  2. 2

    Rør inn Kesam, egg, safran, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig, ca. 10 minutter.

    Tips

    Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.

  3. 3

    Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.

  4. 4

    Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

  5. 5

    Pensle lussekattene med et sammenpisket egg og pynt med rosiner. Stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne. Avkjøl på rist.

Tips

Som annen søt gjærdeig kan lussekattene fint bakes god tid før Lucia (og denne deigen blir gode boller hele året) og fryses, for så å varmes på selve dagen, eller en annen dag du har bruk for en liten godbit.

Del denne oppskriften: