Lussekatter med Kesam®

Lussekatter med Kesam® Vanilje

8
83
Enkel150 min
Med Kesam® i lussekattene blir de ekstra saftige og friske i smaken. Denne oppskriften vil alle like på Luciadagen 13. desember.

Ingredienser

Antall stykker

Pynt

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en gryte. Tilsett melk og safran og varm til ca. 37°C. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.

  2. 2

    Rør inn Kesam, egg, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig i ca. 15 minutter.

    Tips

    Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.

  3. 3

    Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.

  4. 4

    Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter. Pynt med rosiner og stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne.

Topping

  1. 5

    Smelt smør og ha sukker på en tallerken. Pensle smør over lussekattene mens de fremdeles er varme og dypp dem i sukkeret.

  2. 6

    Avkjøl bollene på en rist.

Tips

Som annen søt gjærdeig kan lussekattene fint bakes god tid før Lucia (og denne deigen blir gode boller hele året) og fryses, for så å varmes på selve dagen, eller en annen dag du har bruk for en liten godbit.

Del denne oppskriften: