Lussekatter med Kesam®

Lussekatter med Kesam®

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 150 min
  • 15 min
Med Kesam® i lussekattene blir de ekstra saftige og friske i smaken. Denne oppskriften vil alle like på Luciadagen 13. desember.

Antall stykker

Ingredienser

100 g TINE Meierismør
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g fersk gjær
3 dl Kesam® Original
1 stk egg
1 g malt safran
1 ½ dl sukker
¼ ts salt
1 ½ l hvetemel
1 stk egg til pensling
1 pakke rosiner til pynt

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en gryte. Tilsett melk og varm til fingervarmt. Rør ut gjær i blandingen og ha over i en bakebolle.
    2. Rør inn Kesam, egg, safran, sukker, salt og hvetemel. Kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok til en smidig og elastisk deig, ca. 10 minutter.
      Tips!

      Hvis du bruker hel safran kan du støte den i en morter med litt sukker først. Har du ikke safran, kan du bruke 2 ts gurkemeie i stedet.

    3. Dekk til deigen med et klede og la heve i ca. 1,5 time, eller til den når dobbelt størrelse.
    4. Sett ovnen på 210 °C. Ha deigen på et melet bord og elt til samlet før du deler den i 24 små emner. Form lussekatter av emnene, og legg på et bakebrett med bakepapir. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
    5. Pensle lussekattene med et sammenpisket egg og pynt med rosiner. Stek i ovnen i 15 minutter, eller til gylne. Avkjøl på rist.
Tips!

Som annen søt gjærdeig kan lussekattene fint bakes god tid før Lucia (og denne deigen blir gode boller hele året) og fryses, for så å varmes på selve dagen, eller en annen dag du har bruk for en liten godbit.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nysgjerrig

    12 måneder siden
    Går der greit å droppe egg her?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei,

      Om du ikke vil ha egg i oppskriften kan du bruke bakepulver eller en maizenna blanding som erstatning :) God bakt og god jul!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat