Kanelknuter fra Bakeriet i Lom
Enkel
2t
Hvert år stopper tusenvis av nordmenn innom det lille bakeriet i Lom for å smake på Morten Schakendas nydelige kanelknuter og annen god gjærbakst. For å få til et godt resultat, sier han at du må elte deigen lenge og bruke gode råvarer. Nå kan også du lage saftige og velsmakende kanelknuter basert på bakeriets egen oppskrift. Av denne oppskriften får du ca 12 store boller.
4.1
(1671)

Porsjoner
20
Grunndeig søt gjærbakst
125 g
1 stk
egg
50 g
gjær
150 g
sukker
1 kg
hvetemel (ca)
1 ts
kardemomme
1 ts
salt
Til pensling
1 stk
egg
1 dl
brunt sukker til å strø oppå
Slik gjør du
Forheving
Utbaking og etterheving
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Du får et enda bedre resultat dersom du setter klart alle ingrediensene til deigen på kjøkkenbenken en stund før bakingen, slik at de får omtrent samme temperatur. Deigen kan skille seg og heve dårlig hvis du bruker for kald væske i en deig eller røre som er varm.













