Hveteboller grunnoppskrift
Enkel
1t
Nybakte boller er noe alle elsker. Her har du en oppskrift som gir myke, luftige boller.
4.0
(1780)
Porsjoner
26
17 dl
hvetemel
2 dl
sukker
50 g
fersk gjær
1 ts
salt
3 ts
kardemomme
1 stk
egg
150 g
TINE® Meierismør, romtemperert
Til pensling
1 stk
egg
Slik gjør du
Tips
Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!Tips
Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.
Tips
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
Trykk for å vurdere oppskriften





