Pinata-muffins

Pinata-muffins

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
Server fargerike muffins fylt med sjokolade-godt på neste bursdagsfest.

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g TINE Meierismør
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stk egg
2 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll

4 ss kakepynt (kakestrøssel)
½ pose non stop eller Smarties, eventuelt mini

Smørkrem

200 g TINE Meierismør
600 g melis
125 g TINE Kremgo’® Naturell
¼ ts vaniljepulver eller frø fra vaniljestang
¼ ts konditorfarge , gjerne forskjellige farger

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 190 °C og gjør muffinsformene klare, gjerne satt ned i en muffinspanne slik at de holder formen eller bruk doble papirformer.
    2. Smelt smør og bland med melk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Visp inn smørblandingen og ha i mel, bakepulver og vaniljesukker til slutt.
    3. Fordel røren i muffinsformer, fyll formen ca. 2/3 fulle, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.
    4. Kutt et hull på toppen og løft ut toppen. Legg til side og grav ut noe av innmaten. Fyll hullet med kakestrøssel og non stop, og legg tilbake toppen slik at du får en jevn overflate.
      Tips!
      Bruk gjerne kakerestene til gøyale cakepops slik at du ikke trenger å kaste mat.
    5. Sørg for at ingrediensene til smørkremen er romtemperert. Pisk smør, melis, kremost og vanilje luftig med en elektrisk mikser.
    6. Del smørkremen i 3-4 porsjoner og farge dem med konditorfarge til ønsket farge. Ta fram en stor sprøytepose og legg de forskjellige fargene i med skje slik at de ikke blandes helt. Sprøyt ut fargerik og marmorert smørkrem på muffinsene som dekor.
      Tips!
      Konditorfarge i gelé-form gir mye sterkere farge. Du får kjøpt geléfarger i velassorterte supermarkeder. Start gjerne med 1/8 ts og øk ettersom hvor sterke farge du ønsker. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat