
Pinata-muffins
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
125 g
-
1 dl
-
2 stkegg
-
2 dlsukker
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 ½ tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
Fyll
-
4 sskakepynt (kakestrøssel)
-
½ posenon stop eller Smarties, eventuelt mini
Smørkrem
-
200 g
-
600 gmelis
-
125 g
-
¼ tsvaniljepulver eller frø fra vaniljestang
-
¼ tskonditorfarge , gjerne forskjellige farger
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 190 °C og gjør muffinsformene klare, gjerne satt ned i en muffinspanne slik at de holder formen eller bruk doble papirformer.
-
2
Smelt smør og bland med melk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Visp inn smørblandingen og ha i mel, bakepulver og vaniljesukker til slutt.
-
3
Fordel røren i muffinsformer, fyll formen ca. 2/3 fulle, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.
-
4
Kutt et hull på toppen og løft ut toppen. Legg til side og grav ut noe av innmaten. Fyll hullet med kakestrøssel og non stop, og legg tilbake toppen slik at du får en jevn overflate.
Tips
Bruk gjerne kakerestene til gøyale cakepops slik at du ikke trenger å kaste mat.
-
5
Sørg for at ingrediensene til smørkremen er romtemperert. Pisk smør, melis, kremost og vanilje luftig med en elektrisk mikser.
-
6
Del smørkremen i 3-4 porsjoner og farge dem med konditorfarge til ønsket farge. Ta fram en stor sprøytepose og legg de forskjellige fargene i med skje slik at de ikke blandes helt. Sprøyt ut fargerik og marmorert smørkrem på muffinsene som dekor.
Tips
Konditorfarge i gelé-form gir mye sterkere farge. Du får kjøpt geléfarger i velassorterte supermarkeder. Start gjerne med 1/8 ts og øk ettersom hvor sterke farge du ønsker.