Grove scones med nøtter og sjokolade
Enkel•30 min15 min
Med grovt mel er dette oppskrift på scones som gir god metthetsfølelse. Hva med å overraske med disse på neste søndagstur? Vi kan i alle fall love at de smaker utrolig godt.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 dlhasselnøtter
-
100 gmørk sjokolade
-
4 dlsammalt hvete, grov
-
4 dlhvetemel
-
1 tssalt
-
6 tsbakepulver
-
4 dl
Slik gjør du det
-
1
Hakk sjokolade og nøtter grovt og ha i en bolle. Bland inn mel, salt og bakepulver, og tilsett Kefir.
-
2
Rør sammen til en deig, bruk gjerne en kjøkkenmaskin hvis du har.
-
3
Ha deigen ut på et melet bord og trykk den forsiktig ut til deigen er omtrent 2 cm høy. Stikk deigen ut i sirkler, ca. 5 cm i diameter. Bruk for eksempel et vannglass til utstikkingen.
-
4
Stek scones på 250 °C i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.