Grove scones med nøtter og sjokolade

Grove scones med nøtter og sjokolade

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
  • 15 min
Med grovt mel er dette oppskrift på scones som gir god metthetsfølelse. Hva med å overraske med disse på neste søndagstur? Vi kan i alle fall love at de smaker utrolig godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl hasselnøtter
100 g mørk sjokolade
4 dl sammalt hvete, grov
4 dl hvetemel
1 ts salt
6 ts bakepulver
4 dl TINE Skumma Kulturmjølk

Slik gjør du det

    1. Hakk sjokolade og nøtter grovt og ha i en bolle. Bland inn mel, salt og bakepulver, og tilsett Kulturmjølk.
    2. Rør sammen til en deig, bruk gjerne en kjøkkenmaskin hvis du har.
    3. Ha deigen ut på et melet bord og trykk den forsiktig ut til deigen er omtrent 2 cm høy. Stikk deigen ut i sirkler, ca. 5 cm i diameter. Bruk for eksempel et vannglass til utstikkingen.
    4. Stek scones på 250 °C i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.
Tips!

Du kan også blande inn rosiner eller andre typer nøtter dersom du ønsker det. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maja

    3 år siden
    Hei! Kan man bruke vanlig kulturmelk i stedet for skummet?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maja, Det går helt fint å bruke vanlig kulturmelk fremfor skummet kulturmelk. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat