Grove scones med nøtter og sjokolade

Grove scones med nøtter og sjokolade

2
39
Enkel30 min
Med grovt mel er dette oppskrift på scones som gir god metthetsfølelse. Hva med å overraske med disse på neste søndagstur? Vi kan i alle fall love at de smaker utrolig godt.

Ingredienser

Antall stykker

  • 1 dl
    hasselnøtter
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 4 dl
    sammalt hvete, grov
  • 4 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 6 ts
    bakepulver
  • 4 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk sjokolade og nøtter grovt og ha i en bolle. Bland inn mel, salt og bakepulver, og tilsett Kulturmjølk.

  2. 2

    Rør sammen til en deig, bruk gjerne en kjøkkenmaskin hvis du har.

  3. 3

    Ha deigen ut på et melet bord og trykk den forsiktig ut til deigen er omtrent 2 cm høy. Stikk deigen ut i sirkler, ca. 5 cm i diameter. Bruk for eksempel et vannglass til utstikkingen.

  4. 4

    Stek scones på 250 °C i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Tips

Du kan også blande inn rosiner eller andre typer nøtter dersom du ønsker det. 

Del denne oppskriften: