
Vørterkake - Vørterbrød
Enkel•110 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gsiktet rugmel
-
1 tsmalt anis
-
1 tsmalt koriander
-
½ tsmalt nellik
-
1 tsmalt pepper
-
3 dl
-
1 dlmørk sirup
-
50 ggjær
-
1 stkvørterøl (flaske 33 cl)
-
500 ghvetemel
-
2 dlrosiner
Slik gjør du det
-
1
Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
-
2
Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
-
3
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
-
4
Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter. Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.
-
5
Server vørterkake med godt smør og ost på.