
Vørterkake - Vørterbrød
- Enkel
- 110 min
Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.
Slik gjør du det
-
-
Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
-
Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
-
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
-
Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter. Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.
-
Server vørterkake med godt smør og ost på.
-
Tips
Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Dennis
(1)