Vørterkake - vørterbrød

Vørterkake - Vørterbrød

27
  • Enkel
  • 110 min
Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.

Ingredienser

500 g siktet rugmel
1 ts malt anis
1 ts malt koriander
½ ts malt nellik
1 ts malt pepper
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl mørk sirup
50 g gjær
1 stk vørterøl (flaske 33 cl)
500 g hvetemel
2 dl rosiner

Slik gjør du det

    1. Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
    2. Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
    3. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
    4. Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter. Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.
    5. Server vørterkake med godt smør og ost på.
Tips

Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.

Kommentarer

  • Dennis

    12 måneder siden
    Brukte spelt og rug la rosinene i kokende vann noen minutter før jeg blandet dem inn i deigen. 2 supre vørtekaker og knallgode

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat