Rundstykker med gulrot
Disse halvgrove rundstykkene med gulrot i deigen er fylt med kremost og frø. Og de er knasende gode!
Enkel•2 t 30 min•18 personer
Ingredienser
- 50 g TINE® Meierismør
- 6 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 ts salt
- 4 dl sammalt rug, grov
- 9 dl hvetemel
- 25 g fersk gjær
- 2 dl havregryn
- 2 dl revet gulrot
Fyll
- 300 g TINE® Kremgo® Naturell
- 3 ss sesamfrø
- 3 ss valmuefrø
- 3 ss solsikkekjerner
- 3 ss gresskarkjerner
- 1 stykk egg, til pensling
- 3 ss valmuefrø, til toppen
Slik gjør du
1
Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
2
Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.
TipsDu kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.
3
Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.
4
Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
5
Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
TipsOm du ønsker en enklere variant av halvgrove rundstykker, kan du droppe fyllet og rulle vanlige rundstykker av deigen.