Rundstykker med gulrot – Kåre Kråkes kråkeboller

Rundstykker med gulrot

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 150 min
  • 15 min
Disse halvgrove rundstykkene med gulrot i deigen er fylt med kremost og frø. Og de er knasende gode!

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g TINE Meierismør
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ts salt
4 dl sammalt rug, grov
9 dl hvetemel
25 g fersk gjær
2 dl havregryn
2 dl revet gulrøtter

Fyll

300 g TINE Kremgo’® Naturell
3 ss sesamfrø
3 ss valmuefrø
3 ss solsikkekjerner
3 ss gresskarkjerner
1 stk egg til pensling
3 ss valmuefrø til toppen

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
    2. Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.
      Tips!

      Du kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.

      Kråkeboller trinn for trinn. Kjevle ut til et rektangel.
    3. Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.
      Kråkeboller trinn for trinn. Smør kremost utover.
    4. Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
      Kråkeboller trinn for trinn. Skjær og tvist.
    5. Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Om du ønsker en enklere variant av halvgrove rundstykker, kan du droppe fyllet og rulle vanlige rundstykker av deigen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat