Rundstykker med gulrot
Enkel•150 min15 min
Ingredienser
Antall stykker
-
50 g
-
6 dl
-
1 tssalt
-
4 dlsammalt rug, grov
-
9 dlhvetemel
-
25 gfersk gjær
-
2 dlhavregryn
-
2 dlrevet gulrøtter
Fyll
-
300 g
-
3 sssesamfrø
-
3 ssvalmuefrø
-
3 sssolsikkekjerner
-
3 ssgresskarkjerner
-
1 stkegg til pensling
-
3 ssvalmuefrø til toppen
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
-
2
Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.
Tips
Du kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.
-
3
Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.
-
4
Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
-
5
Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.