placeholder image
0

Kåre Kråkes kråkeboller (Rundstykker med gulrot)

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Disse halvgrove rundstykkene med gulrot i deigen er fylt med kremost og frø. Og de er knasende gode!

Antall stykker

18

Ingredienser

50 gTINE Meierismør
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 tssalt
4 dlsammalt rug, grov
9 dlhvetemel
25 gfersk gjær
2 dlhavregryn
2 dlrevet gulrøtter

Fyll

300 gTINE Kremgo’® Naturell
3 sssesamfrø
3 ssvalmuefrø
3 sssolsikkekjerner
3 ssgresskarkjerner
1 stkegg til pensling
3 ssvalmuefrø til toppen

Slik gjør du det

    1. Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.
    2. Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.

      Tips:

      Du kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.

      placeholder image
    3. Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.
      placeholder image
    4. Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
      placeholder image
    5. Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Om du ønsker en enklere variant av halvgrove rundstykker, kan du droppe fyllet og rulle vanlige rundstykker av deigen.

Kommentarer