Norgesbrødet

Norgesbrødet

14
 • Enkel
 • 115 min
Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?

Ingredienser

50 g gjær (1 pk.)
3 dl vann
1 l TINE Kefir Økologisk (evt. TineMelk Kultur)
1 l sammalt hvete, grov
1 l sammalt rug, grov
1 l hvetemel
1 dl havregryn
1 dl hvetekli
1 ss salt

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C. Av denne oppskriften får du 3 brød og trenger 3 brødformer på ca. 1 1/2 liter.
  2. Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland alt til en jevn og smidig deig. La den heve under plast til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. Ta deigen på bakebordet og del den i tre emner. Bak ut brød for tre brødformer eller legg brødene i en langpanne og smør litt smør mellom brødene. La brødene etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Pensle brødene med litt vann og dryss på litt havregryn før du steker brødene i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Som med annen gjærdeig, er det lurt å begynne med så lite mel som mulig. Det er lettere å justere en løs deig til passe fast konsistens enn det motsatte.

Kommentarer

 • Liv

  9 måneder siden
  Som vanlig enda ei håpløs oppskrift fra Tine. Altfor tørr og tung deig. Siste gong eg kikkar innom oppskriftene frå Tine. Oppskriftene er for lite nøyaktige og bærer preg av å ikke vere ordentlig utprøvd. 🧐

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   9 måneder siden
   Hei Liv!

   Det er leit å se du ikke er fornøyd med oppskriftene våres. Her legges det ut og oppdateres det mange oppskrifter hele tiden og vi ønsker å ha et bredt sortiment å velge i. Denne oppskriften som du viser til kan nok være at det er litt myer mel i. Dette tar vi nå videre og ser om det er noen endringen vi kan gjøre her. Om du ikke er helt ferdig med siden vår og ønsker å prøve en oppskrift til, vil jeg anbefale denne https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/saftig-grovbr%C3%B8d.

   Håper denne kan falle i smak hos deg! God bakst! :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat