Norgesbrødet
Enkel•115 min60 min
Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?
Ingredienser
Antall stykker
-
50 ggjær (1 pk.)
-
3 dlvann
-
1 l
-
10 dlsammalt hvete, grov
-
5 dlsammalt rug, grov
-
10 dlhvetemel
-
1 dlhavregryn
-
1 dlhvetekli
-
1 tssalt
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 185 °C. Av denne oppskriften får du 3 brød og trenger 3 brødformer på ca. 1 1/2 liter.
-
2
Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland alt til en jevn og smidig deig. La den heve under plast til dobbel størrelse på et lunt sted.
-
3
Ta deigen på bakebordet og del den i tre emner. Bak ut brød for tre brødformer. La brødene etterheve på et lunt sted i ca. 45 minutter.
-
4
Pensle brødene med litt vann og dryss på litt havregryn før du steker brødene i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Avkjøl på rist.