Norgesbrødet

(35)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?

Antall porsjoner

3

Ingredienser

50 ggjær (1 pk.)
3 dlvann
1 lTINE Kefir Økologisk (evt. TineMelk Kultur)
1 lsammalt hvete, grov
1 lsammalt rug, grov
1 lhvetemel
1 dlhavregryn
1 dlhvetekli
1 sssalt
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Av denne oppskriften får du 3 brød og trenger 3 brødformer på ca. 1 1/2 liter.
    2. Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Bland alt til en jevn og smidig deig. La den heve under plast til dobbel størrelse på et lunt sted.
    3. Ta deigen på bakebordet og del den i tre emner. Bak ut brød for tre brødformer eller legg brødene i en langpanne og smør litt smør mellom brødene. La brødene etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Pensle brødene med litt vann og dryss på litt havregryn før du steker brødene i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Som med annen gjærdeig, er det lurt å begynne med så lite mel som mulig. Det er lettere å justere en løs deig til passe fast konsistens enn det motsatte.

 Les kommentarer (7)

Kommentarer

  Legg til kommentar